Blogger Google Site Doğrulama ( Resimli Anlatım )

Merhaba arkadaşlar yeni blog açanlar için dün blogger için sitemap oluştıurmayı ve eklemeyi anlatmıştım. Bugünde search console doğrulamayı anlatacağım.Sitenizi onaylamadan webmaster yönetici merkezinden hiçbir ayar yapamassınız. Bunun için ilk yapmanız gereken işlem budur.

 Google Site Verification Nedir?

Arkadaşlar sitenizi onaylamanız için size birden fazla seçenek sunacaktır. Tüm seçeneklerde sizin sitenize özel kod verilen ad.

1.Adım: Öncelikle  Google Web Yönetici Merkezine girin ve oturumunuzu açın. Karşınıza çıkan sayfada sol üstte ki  ” ÖZELLİK EKLE ” tıklayın. Açılan sayfada blog adresinizi yazıp ekle butonuna tıklayın.

2.Adım: Karşınıza site doğrulama seçenekleri çıkacak. Biz üstten ” Alternatif Yöntenmeler ” seçiyoruz. 2 numaradaki kodumuzu kopyalayın.

3.Adım: Blog sitemizin panelini açıyoruz. Tema > HTML ‘yi Düzenle diyoruz. Sonra Ctrl+F basıyoruz. <head>  kodunu aratıp buluyoruz. Hemen altına kopyaladığımız kodu yapıştırıp kaydet diyoruz.

Not: Temada değişiklik yapmadan yedeğini alınız.

4. Adım: Tekrar kodu kopyaladığımız panelinizi açın siteyi doğrulayın diyin ve siteniz onaylanmıştır. Hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra hemen sitemap oluşturup ekleyin.

Aklınıza takılan sorular olursa lütfen sorunuz.

YORUMLAR

  1. ne yaptıysam beceremedim yardım edin

  2. Nereyi yapamadınız hocam? Ne gibi hata alıyor sunuz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.