Türkiye Neden İdlib ‘e Giriyor?

Merhaba arkadaşlar araştırmalarıma ve kendime göre bir kaç maddede Türkiye ‘nin neden İdlib ‘e girecegini, girdiği zaman neler kazanacağını anlatmaya çalışacağım. Sizden gelen bilgilerle güzel bir makale olacağını düşünüyorum.

Aslında bu konu ile alakalı güzel bir resim buldum. Haritada idlibin yerini ve diğer unsurların yerlerini gösteren güzel bir çalışma olmuş. Her unsur farklı renklerle gösterilmiştir.

Türkiye İdlib ‘e Neden Asker Göndermek İstiyor?

Türkiye, Rusya ve İran ‘la Astana ‘daki görüşmede aldıkları karar neticesince, Suriye ‘nin İdlib ilinde ateşkesin korunması ve çatışmasız bölge oluşturmak için.

TSK Harekat Mı Düzenliyor? Kime Karşı?

Tam alamında bir harekat denemez. Anlaşmaya göre 500 asker ile konuşlanması planlanıyor. Kimse ile çatışma planlanmıyor.

İntikal İçin Ne Bekleniyor?

Şuanda İdlib ‘e ÖSO ilerleyişini sürdürüyor. Büyük ihtimal yol ve çevre güvenliği sağlandığı zaman şanlı ordumuz intikal edecektir diye düşünüyorum.

İdlib Neden Önemli?

Suriye ‘de iç savaş başladığı zaman Rusya ve Esed rejimi İdlib ‘e bir çok saldırı düzenledi ve yüzlerce sivil insan yaşamını yitirdi. Buda doğal oalrak Türkiye ‘ye milyonlarca insanın göç etmesine neden oldu. Şuanda biz orada güvenli bölge ilan edip ileride oluşabilecek göç dalgasını engellmek. Diğer bir neden ise PKK/PYD İdlib ‘e yayılıp Akdenize inmek istiyor. Biz girdiğimiz zaman duvar görevi göreceğiz.

Sizlerin yorumları varsa kesinlikle dumak isterim bu konu hakkında.

27 Aralık 2019

2020 Asgari Ücret

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.