Blogger Yazı İçine Reklam Eklemek ( Resimli Anlatım )

Blog yazarları olarak ilk tecrübelerimizi blogger kullanılarak elde ederiz. Birazda ziyaretçimiz olduğu zaman hemen sitemize reklam eklemeye çalışıyoruz. Tabi blogger diğer sistemlerden farklı olunca arayışa giriyoruz.
Google sorduğumuz ortak sorular ” blogger yazı ortasına reklam ekleme, blogger adsense code, blogger yazı içine reklam, blogger reklam ekleme ” gibi çoğalıyor. Ben bir çok sitedeki yöntemi denedim, çoğu eski bilgiler veya kodlar olduğu için hata veriyorlar. Bu hatalardan arındırılmış şekilde size hangi yöntemi kullandığımı ve başarılı olduğumu anlatacağım. İnşallah sizinde işinizi görür.

Öncelikle benim blog sitemde gördüğünüz gibi adsense reklamlarım yazı içi sola yaslanmış şekilde görünüyor. Bu yöntemi anlatacağım ayrıca reklamları sağa, sola yaslamayı ve yazınızın en üstüne, en altına yerleştirmeyi anlatacağım.

Öncelikle adsense hesabımızı açalım. Oluşturduğumuz reklam kodlarını kopyalayalım. Aşağıdaki siteden reklam kodlarımızı blogger için uygun hale getireceğiz.
adsense blogger converter 
Bu sitenin verdiği kod bir kenarda kalsın.
DİKKAT: Reklam kodlarının adında türkçe karakter bulunmasın.

Blogger Yazı İçi Sola – Sağa Reklam Ekleme

DİKKAT: Bu işlemlere başlamadan önce sitenizin ve temanızın yedeğinizi alınız.

  1. Öncelikle Blogger Hesabınız > Tema > HTML düzenle diyoruz.
  2. Açılan sayfada Ctrl+F tuşuna basarak arama kutucuğunu açın. O kutucuğa ” <data:post.body/> ” yazıp aratın. Burada dikkat edeceğiniz bir temada birden fazla ” <data:post.body/> ” kodu bulunuyor. Onun için ilk koddan deneyerek sırayla deneme yanılma yolu ile reklamlarımızı ekleyeceğiz. Benim 2. Kodda oldu.
  3. Aradığımız kodu bulunca hemen onun üstüne alttaki kodu ekliyoruz.

      <b:if cond=’data:blog.pageType == &quot;item&quot;’> <div style=’float:left;margin-right: 10px;’> Çevrilmiş adsense reklam kodlarınız buraya gelecek</div></b:if>

  4. ” Çevrilmiş adsense reklam kodlarınız buraya gelecek ” yazılı yere önceden blogger için uygun hala getirdiğimiz reklam kodlarını ekleyeceğiz arkadaşlar. Direk adsense kodlarını eklerseniz hata verecektir.

Yukarıdaki adımları tek tek yapın reklamlarınız yazı içi sağa veya sola yaslanacaktır. Sağa yaslamak için left ile right yazılarının yerlerini değiştirmeniz yeterlidir.

Blogger Yazı Altına Reklam Ekleme

Arkadaşlar yukarıdaki maddeleri aynen uyguluyoruz. Aynı kodu aratıyoruz. Bu sefer reklam kodlarımızı ” <data:post.body/> ” bunun altına yapıştırıyoruz.

Umarım yardımcı olmuşumdur arkadaşlar. Takıldığınız yerleri sorabilirsiniz.

13 Temmuz 2020

Gerici ABD!

YORUMLAR

  1. Böyle bir şeyin blogger için mümkün olduğunu bilmiyordum. Ben sadece Adsense reklam yerleşimini sidebarlara uygulanabildiğini zannediyordum. Tabi böyle bir şeyin mümkün olduğunu gördükten sonra hiç vakit kaybetmeden reklam gelirlerimi arttırmak adına hemen anlatımınızdaki adımları blogger web sitemde uyguladım.

  2. Değerli bilgiler için teşekkürler…

  3. Googleda arama yaparken karşıma bu site çıktı, reklam yerleşimlerini doğru yapabilirsek eğer çok güzel geri dönüşler olabiliyor o yğzden anlattığınız gibi Blogger yazı altına reklam ekleme kısmını dikkate alacağım teşekkürler

  4. Bloggerlar haklı olarak bloglarından para kazanmak istiyorlar. Bunun için de reklamlara başvuruyorlar. Yazı içine reklam eklemek de blogger için bir reklam yöntemi. Ben de bir süre önce denemiştim ve yapamamıştım. Teşekkürler.

  5. Adsense reklamlarımı sadece sidebar bölümlerine eklemiştim ama sidebar reklamlarından fazla tıklanma alamadığım için reklam kazanç gelirleri tatmin etmiyordu. Blogger yazı içine reklam ekleme konusunu araştırıyordum ki içeriğinize rastladım. İçeriğiniz sayesinde blogger sitemde yazı içine reklam yerleşimi konusunda bilgi edindim ve anlatımınızı blogger sitemde uygulayarak yazı içine reklamlarımı ekleyebildim. Anlatımınız için teşekkür ederim.

  6. Çok güzel anlatmışsınız hocam, konu içerisine reklam yerleştirmek en önemli konulardan biri.. googleda arama yapıyordum birden karşıma bu konu çıktı en ince detayına kadar anlatmışsınız teşekkürler

  7. Reklam yerlesiminin ne kadar onemli oldugunu web masterligimin 2. Yilinda ogrendim. Site sahiplerine tavsiyem reklam yerlesimi konusunda mutlaka iyi calisma yapmalari gerekir. Ozellikle yazi altina reklamlar oldukca pozitif sonuc donderiyor. Blogger alt yapisi kullanan arkadaslar icin yazi arasi reklamlar da goz onunde bulundurulmali

  8. Blog çda her konu içerisine reklam eklemeyi düşünüyordum fakar bu kadar fazla reklamın iyi olmadığını söylüyorlar bende anlattıklarınızı denemeye çalıştım fakat HTML kısmında biraz karıştırıyorum sanırım 🙂 ama uzun uğraşlar sonucu da başardım sayenizde Blog konularına reklam eklemeyi öğrendim teşekkürler hocam

  9. Bir blog yazarı olarak tam ihtiyacım olan şeydi bu. Eklentiler site hızına olumsuz etki edebiliyor. Bu yöntemle artık kolayca reklam ekleyebilirim. Teşekkür ederim.

  10. Blogger yazı içine reklam ekleme işleminin eklentisiz yapılabileceğini bilmiyordum. Eklenti ile denedim çok güvenli gelmedi eklentiler. Hazırda adsensim vardı. Blogger yazı içine reklam eklemek yazınızda anlattığınız işlemleri uyguladım çok güzel oldu teşekkürler.
    Ferdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.