Türkiye Kart Nedir? Türkiye Kart Nasıl Alınır?

Ulaştırma Bakanı ‘nın açıklamasına göre ” Türkiye kart nedir? Türkiye kart nasıl alınır? Türkiye kart ‘ın geçerli olduğu yerler? Türkiye kart ödeme nasıl yapılır? Türkiye kart hangi şehirlerde geçerli? ” gibi sorulara cevap verdi.
Benim okuduğuma göre bu sistemi Dünya üzerinde tam anlamıyla kullanan ilk ülkelerden biri olacağız tabi başarabilirsek. Neden başarabilsek dedim çünkü bu ülkede herkes kendi cebini düşünüyor. Kimse ben biraz daha az kazanim ama ülkem daha çok kazansın mantığı yok. Herkes nasıl çalarım, nasıl vergi vermem, nasıl kanunları delerim diye uğraşıyor. Tabi bu proje teoride çok çok güzel bir olay ama bakalım sahada nasıl olacak. Düşünsenize gittiğiniz ilin ulaşım kartını veya müzeye giriş bileti almak için uğraşmayacaksınız tek kart yetecek.

Türkiye Kart Nedir?

Uçak, taksi, otobüs, metro, müzeler, para transferleri, milli parklar kısacası bankacılık, telekomünikasyon, ulaşım ve finans alanında hizmet veren şirketlerin hizmetlerinin toplandığı ve ücretin tek kart üzerinden ödendiği ortak ödeme sistemidir.

Bir örnek vermek gerekirse birden tatile Antalya ‘dan İstanbul a gitmek istediniz. Evden çıkıyorsunuz taksiye biniyorsunuz oradan havaalanına gidip ilk uçakla İstanbul ‘a gidiyorsunuz. Taksiye binip Kadıköy e gidiyorsunuz güzel bir deniz havası alıyorsunuz, oradan vapur ile karşıya geçiyorsunuz ( martılara simit atmayı unutmayın ) Avrupa yakasını gezdiniz bitti şimdi tekrar Marmaray ile Anadolu yakasına geçiyorsunuz oradan otelinize otobüs ile gidiyorsunuz. İşte bu işlemleri yapmak için sadece Türkiye Kart yeterli olacak.

Türkiye Kart Nasıl Alınır?

Açıklamaya göre kart iki seçenek şeklinde sunulacakmış. Birincisi ön ödemeli kart yani siz kartın içine yükleme yaptığınız kadar harcayabileceksiniz. İkinci kart seçeneği ise debit özellikli kart olacakmış. Yani bir banka hesabına bağlı kart tipi. Türkiye kart tüm PTT şubelerinden alınabilecek ayrıca dolumda yapılabilecektir.

Türkiye Kart Hangi Şehirlerde Kullanılacak?

Şuan için İstanbul ve Ankara illerinde diye açıklama yaptı bakan ama sistem aktif olduğu zaman isteyen Belediyeler hatta esnaf bile sisteme kayıt olabilecekmiş.

Türkiye Kart ‘a Para Yatırma

Kartınızın bakiyesine tüm ATM ve şubelerden para yükleyebileceksiniz.

Türkiye Kart ile Para Gönderme

Başka bir karta para yollamanız için banka hesabınız olmasına gerek yok. Türkiye kart ile başka birine cep telefonu ile para gönderebileceksiniz.

25 Aralık 2018

AGİ Nedir?

YORUMLAR

  1. Bu uygulamayı hiç bir bankanın kabul edeceğini düşünmüyorum. Çünkü dediğiniz gibi herkes kendi kazancını düşünüyor. Bunu kabul eden bankaların kazancı elbetteki düşecek.

  2. Türkiye kart projesi gerçekten büyük ses getirir, bu sistem gelişirse ileride nakit para devri bile raflara kalkabilir böylece kara para aklama işlemlerinin de önüne geçerler, Türkiye kart sistemi yalnız test olarak daha çok ilde faaliyete alınmalı.

  3. Bu gelişimin biraz geç kaldığını söylemek isterim. Konuda belirttiğiniz gibi geç bile kalında. Kendi şehrimden İstanbula gittiğimde ulaşım için Akbil, minibüs-otobüs kartı derken ayriyetten satın alma k zorunda kalıyorum. Türkiye Kart'ın en kısa zaman içerisinde tüm Türkiye'de kullanıma açılması ile herkesin rahatlayacağından eminim. En çokta şehirler arası yolculuk edenler için biçilmez bir kaftan olacaktır.

  4. Bahsettiğiniz gibi ne yazık ki kimsede ben de kazanayım ama ülkem daha çok kazansın mantığı yok. Herkes nasıl çalarım, nasıl vergi vermem, nasıl kanunları delerim diye uğraşıyor. Bakalık Türkiye Kart nasıl olacak?

  5. Güzel bir kart yapmışlar. Türkiye Kart ismine bakarak bir kredi kartı olarak görmüştüm fakat içeriği aslında çok iyiymiş. Biraz daha önceden çıksaymış Türkiye Kart keşke baya işimi görebilirdi. Er yada geç çıkmış olması da iyi elbette önümüzdeki günlerde de işimize yarayacaktır.

  6. Anladığım kadarı ile TÜrkiye kart banka kartı ile kent kartların birleşimi olacak zamanında yeni çıkan çipli kimliklerin böyle olacağını söylediler ama olmadı. Ulaştırma bakanlığı Türkiye Kartı yapmayı ve işletmeyi başarabilirse mantıklı ve başarılı bir uygulama olacaktır. Belki de ilk kez teknolojik bir konuda dünyaya örnek olabiliriz.

  7. Türkiye kartı ilk defa buradan duydum açıkcası konuyu okudutan sonra faydalı bişey olduğunu düşünmekteyim. Cebimizde bir dünya kart taşımaktansa bu kartı kullanmak daha cazip olacak sanırm.

  8. türkiye kart fikri kime aitse allah razı olsun. şehirler arası yolculukta otobüsten indikten sonra en büyük sorun otobüse binecem 3 lük 5 lik kart temin etmem lazım. Kaç otobüs değiştireceğim ona göre kaçlık kart almalıyım derdiyle uğraşıyorduk. çok defa 10 luk kart alıp 3 5 defa kullanıp gerisini çöpe atmıştım.

  9. Uygulama gayet güzel de bankaların bundan bir çıkarı olmayacak sanırım bu durumu neden kabul etsinler? Biz kullanıcılar için gayet güzel bir uygulama olacağını düşünüyorum şimdiden

  10. Türkiye kart gezmeyi seven, şehirler arası işi çokça olan, bir de tatilciler için iyi olacak. Açıkçası belki şu hayatta en fazla bir kere ihtiyaç duyarım, ama olsun hizmet hizmettir. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun inşallah.. Bakalım TÜRKİYE kartı olmak ne zaman nasip olacak 🙂

  11. Bu atılmış olan adım biraz geç oldu ama yapıldı nihayet. Geç olsun güç olmasın hesabı diyebiliriz sanırım. Türkiye Kart'ın çıkması ile birlikte birçok alanda işimiz rahatlayacak gibi duruyor. Bu tarz adımlar atılması gerektiğini düşünüyorum daima

  12. Dün TV de başbakan Türkiye kartın tanıtımını yapıyordu. Yerli ve milli bir ödeme sistemi olacağından bahsetti. Hadi hayirlisi

  13. Valla her ay başka bir ile-ilçeye giden biri olarak Türkiye Kart uygulamasını sonuna kadar destekliyorum. Ankara'ya gelsek Ego isterler, Konya'ya gitsek El kart isterler veya Eskişehir'e gitsek Es kart isterler. Her ilde oranın işleyişine ayak uydurmak ve öğrenmek durumunda bırakılıyorduk. Bu uygulama ile bütün bunlar son bulacak. En azından ben çok rahat edeceğim.

  14. Milli bir kartın çıkacağı için öncelikle çok gururluyum. Olması ve yapılması gereken bir sistemdi ve herkesin dediği gibi biraz geç kalındı fakat ne kadar erken fark edilirse o kadar iyidir hesabı çok fazla zaman geçmeden bu eksiklik fark edildi ve bu konu hakkında geliştirmeler yaptıkları için mutluyum

  15. Geç kaldılar geç… Her şehir değiştirmem de sürekli toplu taşıma ve metrolar için sürekli yeniden kart satın almak zorunda kalıyordum. En çokta iş görüşmelerine gittiğimde resmen masraf daha da fazla artıyor. Böyle bir şeyin olması ve çok iyi olmuş. En kısa zaman içerisinde Tüm Türkiye'de kullanıma başlanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.