Detay Maxinet Nedir? Detay Maxinet Dolandırıcı mı?

Merhaba arkadaşlar gene size bir ponzi sisteminden bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz aylar önce sizleri Çiftlik Bank hakkında uyarmıştım ve sonuç olarak haklı çıktım. Bugünlerde de çevremde sıkça adını duyduğum Detay Maxinet kazanç sisteminden bahsetmek istiyorum. Bugün aklınıza takılan Detay Maxinet nedir? Detay Maxinet güvenilir mi? Yoksa Detay Maxinet dolandırıcı mı? gibi sorulara cevap vermek istiyorum.

Detay Maxinet Nedir?

Kendi anlattıklarına göre satın almış olduğunuz paket ile size gelen bir notebook var. Bu notebook içinde yüklü programı günde 8,10,12 saat açık kalmak koşulu ile size günlük kazanç sağlıyor. Bu kazançlar aldığınız paketlere göre sabittir. Bu paketler gümüş, altın ve platindir. ( Aşağıdaki resimdeki gibi. ) Ayrıca bu paketler yıllıktır. Yani her yıl yenilemeniz gereklidir.  Ayrıca üye olarak getirdiğiniz kişilerin yatırımlarından da kazanç sağlıyorsunuz.

Aldığınız paketin günlük kazançları yukarıda belirtilmiştir. Ayrıca altta küçük yazılmış iki madde görürsünüz. Bunu aşağıda açıklayacağım. Okumaya devam edin. Kısacası detay maxinet budur arkadaşlar.

Detay Maxinet Güvenilir mi? Yoksa Detay Maxinet Dolandırıcı mı?

Öncelikle sistem bana kesinlikle güvenli gelmiyor. Neden güvenli gelmediğini madde madde açıklamak istiyorum.

  1. İçinizden bir kaçı  ”ama sicil numarası var’ güvenilir ” dediğinden eminim. Arkadaşlar bir firmanın sicil numarası veya vergi dairesine kayıtlı olması demek o işin yasal olduğu anlamına gelmez. Vergi dairesi sadece evrakları tamam mı diye bakar geçer gerisine bakmaz.
  2. Sonra bir kısmınızda ” kazançlarımızdan vergi kesiyor, yerimize ödüyor ” dediğini de duyar gibi oldum. Arkadaşlar sizden vergi adında yaptığı kesintiyi devlete ödeyip ödemediğini bilemezsiniz. Çünkü Türkiye ‘de ki vergi sistemi beyan üzerine kurulmuştur. Kısacası şirket benim kazancım bu kadar diyip o kazanç üzerinden vergi verir taki denetleme yapılana kadar.
  3. Biraz yukarıda bir resim paylaştım ve altında iki küçük uyarıyı görmüş olmalısınız. Özellikle 2. olan maddeyi okumanızı istiyorum. ” Alınan paket karşılığında Notebook ve yazılım bedeli olarak fatura kesilecektir. ” bu demek oluyor ki ileride sistem çökerse, şirket sahibi ”biz müşterilerimize ürün ve yazılım sattık” diyip paçayı kurtarmayı düşünüyor benden söylemesi.
  4. Sisteme giriş yapmak için başka birinin referansı ile üye olmanız gereklidir. Yani demek istiyor ki sisteme devamlı yeni kazançlar getiriniz bizde bu paralarla bir üstteki üyenin ödemesini yapalım. Ne zaman yeni üye sayısı bir üst basamaktaki üyelerin kazancını karşılayamaz olursa sistem orada çöker. Son gelenler kaybeder.
  5. Paketlerin 1 yıl süre ile geçerli olması. ( Aynı çiftlik banktaki hayvanların her yıl ölüp yeniden alınmaya zorlanması.) Neden sistem yıl sonunda paket almaya zorluyor. Verdikleri yazılım eriyor mu? Yoksa notebook patlıyor mu? Tabiki üyelerin yıl sonunda kazandıkları paranın büyük bir kısmını sisteme tekrar sokmaya çalışıyor.
  6. Diğer bir güven vermeyen yanı şirket seo yaparak para kazanıyormuş ve bu kazancı üyelerine dağıtıyormuş. Bu kazancı da Notebook içinde gelen program ile yapıyorlarmış. Peki bu yazılım neymiş bakalım? Yazılım ”gün içinde belirli siteleri açıp ve bu siteler içinde zaman geçirmeyi sağlayan bir program.” İnternette buna benzer bir çok ücretsiz program bulabilirsiniz. Eskiden bu sistemi alexa sıralamasını düşürmek için kullanıyorduk. Bu yönteme kimse para vermez. Sebebi ise r10.net gibi webmaster sitelerinde 1000 gösterimi 1 tl gibi çok komik rakamlara yapıyorlar zaten. Ayrıca bu tür seo 2000 yıllarda kaldı.
  7. Sistem kazandırıyor gibi durabilir ama yıllık olarak devam edecek kişiler için kazanç sağlamıyor. Hemen ufak bir hesap yapalım arkadaşlar.

İlk girişte ödenen gümüş paket fiyatı: 590 $
Günde kazandırdığı : 4 $
Ayda kazandırdığı: 120 $
Yılda kazandırdığı: 1440 $
Yıllık kazandırdığı fiyattan devletin kestiği %20 vergiyi düşüyoruz.
Kalan net rakam: 1152 $

İlk girişte verdiğimiz 590$ ‘dan kalan net rakamı çıkarırsak elimizde 562 $ net kâr kalır.
En önemli nokta burası arkadaşlar hatırlarsanız sözleşme 1 yıllık demiştim. Ben 1 yıl uğraşır daha da bu işe girmem derseniz evet senede 2120 tl kar etmiş olursunuz ama ben bu işi devamlı yapmak istiyorum derseniz senelik elde ettiğiniz 562$ dolarlık karın üzerine 28$ daha ekleyip 590$ ‘a yeni bir paket alıp hem karınızı sıfıra çekip hemde harcadığınız elektrik parası cabası olacaktır. Ee notebook bizde kalıyor diyenler olabilir. Zaten 200 Tl ‘lik bir notebook toplu alımlarda 100 tl ‘ye almışlardır.

Gördüğünüz gibi yukarıda ki sebeplerden dolayı bana göre Detay Maxinet ponzi sistemidir. Ama dolandırıcı mı derdesiniz? Orasını ben bilemem sizler karar verin.

Detay Maxinet Mağdurları?

Sistemleri şuan işliyor arkadaşlar. Ayrıca şuanlık mağdur ettiği kişi yok sanırım ödemelerini yapıyormuş. Gerçi ”Detay Maxinet şikayet var” diye aratırsanız şikayet ve yorumlar çıkıyor ama ödeme ile değil sanırım. Üyelik ve kargo şikayetleri üzerine daha çok.

GÜNCELLEME:Arkadaşlar İStanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği detay maxinet hakkında soruşturma başlattı. Banka hesaplarına el koyuldu ayrıca web siteleri kapatıldı. Bu oluşumu piramit sistem olarak adlandırdı ve şirketin kurucunun kendi hesabına 5 milyon tl para aktardığı tespit edilmiş. o

de

Yukarıda çok söylemiştim bu tür piramit sistemler çöker paranıza yazık.

13 Temmuz 2020

Gerici ABD!

YORUMLAR

  1. Bu sistemi duymuştum, sadece bilgisayar açık kalmalı öylemi? Başka bir şey yapmaya gerek yok mu yani? 🙂

  2. Evet öyle diyorlar 🙂

  3. En yakın zaman'da patlar bu demedi demeyin uçurum doğru gidiyor zaten.

  4. Aynen katılıyorum hocam. Çevremdekileri uyarmaya çalışıyorum ama nafile, herkes bedava kazancın peşinde.

  5. Bıçak kemiğe dayanınca hepsi anlar demek istediğini 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.