YERKUŞAĞI

 İnsanı insana benzetmekten ziyade insanı renklere benzetmeyi seçtim.Bir yerkuşağı var zihnimde.Her insanda bir renk,her renkte bir insan.

‘Siyah’ ile başlıyor kuşağın ilk rengi,hislerini yitirmiş insanlara dair.İnsanı insan olarak sevmeyip,çiçeklerin üzerine basıp,köpeklere hoşt diyorlar.
Keskin bir dönüş yapıp ‘beyaz’ oluyor ikinci renk.Güven veriyor bu insanlar,huzur kokuyorlar sanki.Üstelik fidan dikip,kapılarının önünden bir kap suyu eksik etmiyorlar.
Ah bir de o,arada bir yerlerde kalıp ne tarafa gitsem ne olur hesabı yapanlar yok mu…Ne siyah kalabiliyorlar ne de beyaz olabiliyorlar.Gri…Cuma namazına gidip ayakkabı çalıyorlar.Bunlar benim kuşağımda hem üçüncü hem de dördüncü rengi kapsıyor.Çünkü iki kişiler.
Son renk ‘pembe’ ! Mutsuzken bile hep bir tebessüm var yüzlerinde.Az konuşup çok dinliyorlar hatta özür diliyorlar.Mavi Gözlü Dev’i okuyup Garip’i dinliyorlar.Hava karardığında erkekler kadınlara sokak lambası oluyor.Bütün tenler eşit,bütün düşleri  bahar.
Siz heyecanla yağmurun bitip güneşin açmasını beklerken gökyüzüne bakıp gökkuşağını görmek için,ben toprağa bakıp yerkuşağımı çizdim.Siz beklediniz ben çizdim.
Şimdi size hangi rengi seversiniz diye sormuyorum, “siz hangi renksiniz?” diyorum.
Ama ben imkanım olsa sizi pembeye boyardım.

YORUMLAR

  1. Bir çırpıda okuyup bitirdiğim romanlar gibi sonu geldiğinde bitmesin devam etsin dediğim yazılar gibi… Keşke bitmeseydi… Keşke anlatacak daha çok rengin olsaydı.

  2. Okurken cümlelerin arasında bozuldum ve hiç bitsin istemedim. E mail aboneliği yaptım bundan sonraki yazılarınız için bana bilgi gelir mi? Hepsini takip etmek isterim.

  3. Betimleme harika. Monteigne den denemeler havasi var. Benim rengim her daim ya siyah ya beyazdir. Gri olamadigim icin ozur dilemeyecegim. Betimlediginiz pembe suphesiz dunyayi daha guzel bir yer yapacakbelki o zaman Erkekler kadinlara geceleri sokak lambasi islevi gorebilir.

  4. Gercekten etkileyici, heyecan verici ve bu tür paylaşımlara devam etmenizi isterim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.