E-Devlet Soy Ağacı Öğrenme ( 1800 Yılına Kadar ) – Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama

Artık soy ağacınızı çıkarmak için mahkemeye dilekçe vermenize gerek kalmadı arkadaşlar. E-Devlet ‘ten alt soy üst soy sorgulaması yapabiliyorsunuz. 5-6 dk içinde soy kütüğünüzü 1800 yıllarına kadar komple çıkarabilirsiniz. Şuan hizmet yeni devreye girdiği için turkiye.gov.tr ‘e çökmüş durumda. Sistem çok yavaş ilerliyor ama ilerleyen zamanlarda sistem hızlanacaktır merak etmeyin.

Soy Ağacı Nasıl Çıkartılır?

Eskiden mahkemeye başvurmanız ve sonucu nufüs dairesine götürmeniz lazımdı. Şuanda ise turkiye.gov.tr ‘ye gelen güncelleme ile tek tık ile Osmanlı ‘ya kadar olan tüm soy  kütüğünüzü, ağacınızı artık çıkarabilirsiniz.

Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama için TIKLAYINIZ…

Bakalım kimin soyu padişahlara dayanıyor?

Soy Ağacı Öğrenme Ne Zaman Açılacak?

Arkadaşlar sisteme çok yükleme olduğu için şuan soy kütğünüzü öğrenemiyorsunuz. Yakında açılacak yazıyor. Aslında bu sorunu çözmenin basit yolları var. Ben ilk günde dedim sistem bu kadar sorguyu kaldıramaz diye. Bir kaç çözüm var.
1. Kişiler TC numaralarına göre haftanın bellirli günleri girebilirler. Mesema bazı ülkelerde trafiği azaltmak için plakasının sonu tek ile bitenler berlirli günler, çift bitenler belirli günler çıkıyordu.
2- Herkes ayda 1 sorgulama yapacak şekilde sınırlama getirilebilir.

Alt-Üst Soy Sorgulama Açıldı

14.02.2018 tarihinde soy kütüğünüzü öğrenebileceğiniz sayfa açıldı. Ama yoğunluğu azaltmak için telefon onaylı bir sistem getirmişler. Siz sorgulama yaptığınız an karşınıza aşağıdaki sayfa açılmakta. Belgemiz oluşturulduğunda telefonumuza veya mail adresimize mesaj gelecekmiş ona göre arkadaşlar.

 

Artık soy ağacınızı şema şeklinde oluşturup çıktı alabiliyorsunuz. Eskiden bu şema için nüfus müdürlüklerine giderek başvuru yapmanız gerekliydi. Ama şimdi isteyenler şemayı kendi zevklerine göre saniyeler için oluşturabiliyor.

  • Arka Plan Tasarımını,
  • Metin Fontlarını,
  • Metin Renklerini,
  • Çerçeve Tasarımlarını,
  • Çerçeve Renklerini,
  • Ağaç düğümleri düzen ve yerlerini,

kendi görsel beğenilerine göre düzenleyerek yüksek çözünürlüklü .PNG formatında çıktı alabilmektedir.

Tek Tıkla Soyağacı uygulamasına giriş için tıklayınız.

YORUMLAR

  1. dün bende e devletten soy ağacıma bir bakayım dedim. Sistem çökmüş. Sorgulayamadım. Babam Karamanoğullarından geliyoruz demişti bir konuşmasında nereye kadar soyumuzu gösterecek merak ediyorum

  2. E- devlet soy ağacı öğrenme uygulaması çok iyi olmuş. Sisteme iki gündür girmeye çalışıyorum ama henüz giremedim. Sistem kapatılmış heralde tekrardan açılmasını merakla bekliyorum.

  3. Bu paylaşımı ilk gördüğümde hemen edevlete girip bakmak istedim fakat o kadar yoğunluk vardı ki siteye bağlanamadım. Zaten sonrası malum site çöktü adamlar bu özelliği kaldırdı şuan edevlet doğru düzgün çalışmıyor bile .)

  4. Soy ağacı uygulaması çok güzel bir düşünce oldu, edevlet sayesinde bir çok işlem kolaylaştı Bu konuda devletimiz sağolsun. Yalnız yoğun talep nedeniyle soy ağacı uygulaması şuan devre dışında.. önümüzdeki hafta tekrar faaliyete alınması düşünülüyormuş

  5. Bugün aktif ettiler merakle bekliyorum 🙂 Bir arkadaşım soy ağacını sorgulatmış 1850 lere kadar geriye gidiyorlar. Nüfus müdürlüğü Alt Üst soy ağacı sorgulama kısmından işlem yapabilirsiniz

  6. Ben nihayet bugun sabah itibariyle sorgulama yapabildim. 1834 yilina kadar soyum listelendi. Surpriz bir bilgiyle karsilasmadim. Cok faydali bir uygulama oldugu cok asikar.

  7. 15 Şubat itibari ile sistem tekrar açıldı. Yoğunluk sorununu çözmüşler. E- Devlet soy ağacı öğrenme ile 1856 yılına kadar geçmişi görebildim. Daha ileri gitse daha iyi olurmuş. Babamın dedesi var ilk olarak zaten bildiğimiz bir bilgiydi.

  8. Tamam iyi bir ugulama da ama bütün 7 sülaleyi göstermiyor
    Yapıyorsanız tam yapın babamın babasının babasına kadar gösteriliyor niye bukadar az yedi cedimi bilme bizim hakımız …

  9. Ne yazık ki arşiv tutmada atalarımız çok çok kötüymüş. Geçmiş tarihimizi Çin'in eski yazılı tarihinden okuyup öğreniyoruz gerisini siz düşünün.

  10. Benim e,devletim 1950 öncesini bilmiyor.Bir bilen varmıdır acaba?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.