Kindle Kitap Atma ( Programsız )

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere Dünya ‘nın en çok satan kitap okuyucusu olan Kindle ‘a bilgisayarımızdan nasıl kitap yükleyeceğinizi anlatacağım. Bir çok sitede calibre adlı program ile kindle kitap yükleme yöntemi anlatılmış.
Tabi herkesin bunu kullanabileceği anlamına gelmiyor. Aslında neden bu tip programların kullanılması gerektiğini anlamadım ( Eski sürümler için program gerekiyor olabilir ). Çünkü Kindle, bilgisayarınıza bağladığınız an cihazınız otomatik görülüyor. Bundan sonrası için kindle a türkçe kitap yüklemek kalıyor. Tabi isteyen kitaplarını orijinal dillerinde yükleyip okuyabilir.

Kindle ile Tanışmam

Geçtiğimiz hafta sonu kardeşim ameliyat olduğundan onu Osmaniye ‘ye ziyarete gittik ( Buradan tekrardan geçmiş olsun diyorum ). Neyse kardeşim geldi ” şu alete kitap yükleyebilir miyiz ? ” diye ricada bulundu. İşte Kindle ile tanışmam böyle başlıyor. Hemen internette ufak bir araştırmadan sonra kitaplarımızı indirdik ve cihazımıza attık. Şuanda sorunsuz bir şekilde kitaplarını okuyabiliyor. Ayrıca Kindle için de internette çok geniş bir kitap arşiv seçeneği var.

Kindle Hangi Formatları Destekliyor?

Cihazın kendi formatı .mobi ve .azw arkadaşlar. Mobi formatındaki kitapları çok rahat şekilde ve hatasız okuyabiliyorsunuz. PDF formatını da destekliyor ama boşluk ve harflerin büyüklük küçüklük yani punto ayarını tam yapamıyorsunuz. Nasıl yüklendiyse öyle kalıyor. Buda kitap okurken sizi rahatsız ediyor. Ayrıca txt, html, doc, jpeg, gif, png vb. uzantıları da desteklemektedir.

Diğer bir format sorunsalına gelirsek ” kindle epub yükleme ” arkadaşlar araştırmalarım ve denemelerim sonucunda epub ‘u direk açamıyorsunuz. Bazı programlar ile Kindle müdahale etmeniz gerekiyor ama buna gerek kalmadan size vereceğim online çeviriciler ile epub kitaplarınızı mobi formatına çok kolay bir şekilde çevirebileceksiniz.

Bilgisayardan Kindle Kitap Yükleme

Yukarıda da anlattığım gibi programa gerek kalmadan indirdiğiniz kitapları direk cihazımınız içine atacağız.

  1. Öncelikle Kindle ‘zı bilgisayarımıza bağlayalım.
  2. Bilgisayarımız otomatik cihazınızı tanıyacak.
  3. Bilgisayarım > Kindle (F:) > documents klasörüne giriyoruz.  ( Sizin sürücü sayınıza göre (F:) harfi değişecektir. )
  4. Açılan dosyaya önceden indirdiğimiz e-kitap ‘larımızı direk kopyala yapıştır ile atıyoruz. Bu kadar basit. Aşağıdaki resimde gördüğünüz kitapların hepsini internetten bulup cihaza attım şuanda sorunsuz hepsi açılıyor.

E-Kitap ‘ları Mobi Formatına Çevirme

Biliyorsunuz Kindle için uyumlu kitap formatı .mobi ‘dir. Onun için epub, pdf ve dpc gibi kitapları mobi formatına çevirmeniz gerekiyor. Bir çok makalede sizlere program önerirler ama ben programlara en son çare olarak baktığımdan gene programsız çeviricilere yönlendim. İnternetteki tüm online çeviricileri denedim. Sizlere en iyi iki tanesini örnek vereceğim arkadaşlar. Şunu da eklemek istiyorum çevirme işlemi uzun sürebiliyor. Örneğin 40 MB ‘lık bir pdf kitabını mobi formatına çevirmek isterseniz 500 MB ‘lık bir kitap oluyor.

İlk sitemiz http://pdf2mobi.com/tr/

1 numaralı alandan çevirmek istediğimiz formatları seçiyoruz.
2 numaralı alandan çevirmek istediğimiz dosyayı seçiyoruz.
3 numaralı yerden çevirme işlemi bitince indirme yapıyoruz.

Diğer sitemiz https://www.online-convert.com/ şahsen ben bu siteyi öneriyorum. Çünkü büyük dosyaları bir tek bu site çevirebildi. Diğerleri hep hata verdi. Örneğin 40 mb PDF kitabını 500+ MB çevirdi.

Kareye aldım yerden istediğimiz formatı seçiyoruz.

1 numaralı alandan çevirmek istediğimiz kitabı seçiyoruz. Kitabı seçtikten sonra 2 numaralı yere tıklıyoruz. Çevirme işlemi bitince size indirme linki verecektir.

Aklınıza takılan sorular olursa lütfen çekinmeden sorun. Elimden geldiğince yardım edeceğim.

YORUMLAR

  1. Selamlar,
    Kitabımı yayınlayacağım ama ödemeyi nasıl alacağız keza Türkiye den banka hesabu kabul etmiyor

  2. kitaplarımı sayenizde kindlema atıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.