S-ticaret Nedir?

Merhaba arkadaşlar sanırım hepimiz e-ticareti duymuştur. Peki S-ticaret ‘i duyan var mı? Yada S-ticareti kimler yapabilir? Bunları duyduğunuzu zannetmiyorum yada çok az kişi biliyordur. Bugün S-ticaretin önemini ve ne olduğunu anlatmaya çalışacağım.

Biliyorsunuz internetin yaygınlaşması ve özellikle akıllı telefonlar ile günümüzde artık sosyal ağlar her yerde. İşte S-ticaret bu kullanım sonucunda doğmuştur. Aslında E-ticaretin bir uzantısı olarak görebilirsiniz. Aradaki fark E-ticaret gibi bir şirket veya bir site üzerinde satışlarınızı gerçekleştirmiyorsunuz. Ürünlerin direk kişilerin sosyal ağlarından gerçekleştirmesidir S-ticaret.

A team of people work creatively together building giant digital tablets. This are like skyscrapers and create a city. Other people download this content on their mobile devices. Horizontal composition.

S-ticaret ‘in Satıcı İçin Olumlu Yanları

  • Pazarı alanı çok geniş. Statista verilerine göre Ocak 2018 itibarıyla 7,5 milyar dünya nüfusunun yaklaşık %53’ü, yani 4 milyarı aktif internet kullanıcısı. Bunlar içerisinde de yaklaşık 3,2 milyarı aktif olarak sosyal  medya platformlarını kullanıyor. S-ticaret sayesinde bu büyük kitleye ürünlerinizi satabilirsiniz.
  • Bir çok ülkede vergi vermiyorsunuz.
  • Reklama ihtiyacınız olmuyor.
  • Dükkan kirası, vergiler, elektrik, su, çalışan vb. giderleriniz olmuyor.

Tüketici Açısından S-ticaret

Sosyal ağlardan alışveriş yapanlar için en önemli unsur güvendir. İşte S-ticaretin kötü yanı güvendir. Çünkü satıcı sizin gibi bir birey.

  • Herhangi bir olumsuzlukta muhatap olabileceğiniz bir şirket yok.
  • Vergi levhası yok.
  • Adresi, şirket binası yok.
  • Tüketici heyetine başvuramazsınız.

Kısacası aldığınız ürünle ilgili bir sıkıntı yaşama durumunda öylece bakakalırsınız.

S-ticaretin başında İnstagram, facebook ve youtube gelmektedir. Çünkü 2 milyar kullanıcılı Facebook, 1,5 milyar kullanıcıya sahip YouTube ve 800 milyon kullanıcıyla Instagram gibi sosyal platformlar da istediğiniz hedef kitleye ulaşmak çok kolay.

ETİKETLER :

YORUMLAR

  1. Bu ticaret yöntemini günlük hayatta görüyorum ama adını bilmiyordum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.