Aloe Vera ‘nın 0 Kan Grubu ile Alıp Vermediği Nedir?

Merhaba arkadaşlar, yazımın başlığını açıklayacak olursam, Aloe Vera bitkisinin 0 kan grubu ile alıp veremediği bir husumet veya kan davası yoktur.
Bu konu nereden çıktı diyorsanız sosyal ağlara bakmanız yeterlidir. Özellikle Facebook ‘ta ”aloe vera bitkisinin 0 kan grubunu zehirlediği” hakkında binlerce paylaşım göreceksiniz. Bu tamamen bir şehir efsanesidir arkadaşlar. Bu konuyla beraber bir şehir efsanesini daha çökerteceğiz inşallah.

Aloe Vera 'nın 0 Kan Grubuna zararlımı
Aloe Vera ‘nın 0 Kan Grubuna Zarar Verir mi?

Peki konunun kaynağı nedir? Nereden yayıldı? diye düşünebilirsiniz araştırmalarım sonucunda bu yanlış bilgi ” kan grubuna göre beslenme ” adlı diyet sisteminden geliyor. Bu beslenme şeklini 1980 ‘li yıllarda Dr. James D’Adamo buluyor. Bakıyor ki aynı tür beslenme şekline göre bazı kişilerin kilo verdiğini, bazı kişilerinde kilo aldığını gözlemlemiş. Bunun üzerine kan gruplarının beslenmeye etkisi üzerine de  ” Bir İnsanın Gıdası Başkası İçin Zehir Olabilir ” adlı kitap yazdı. Bu kitapta 0 kan grubuna göre beslenme bölümünde, bu kan grubu için zehirli bitkilerde aloe vera bitkisinin ismi geçmektedir. Dr. D’Adamo ‘nun yaptığı bu araştırmanın hiç bir bilimsel dayanağı yoktur. Günümüzde hala bu konu tartışılmaktadır.

Aloe Vera 0 Kan Grubuna Zarar Verir mi?

En basit mantıkla düşünecek olursak, aloe vera ‘nın son yıllarda kullanım alanı o kadar genişledi ki Dünya üzerinde çok ciddi bir gelir kapısı oldu. Diş macunlarından tutunda, güzellik maskelerine kadar bir çok firma üretim yapıyor. Eğer 0 kan grubuna zararı olsaydı hepsinin kutularında uyarı yazısı bulunmaz mıydı arkadaşlar? Yoksa bu şirketler devasal boyutta tazminat davaları ile karşılaşırlardı.

Bu bilgiler ışığında kesinlikle ve kesinlikle zarar vermez. Zarar vermez demek alerjiniz olmayacağı anlamına gelmez. Her insanda olabileceği gibi cildiniz hassas olabilir o zaman aloe vera tahriş yapabilir. Ayrıca bitkiler kan grubu seçmez arkadaşlar. Mesela ben 0 rh (+ ) kan grubuna sahibim evimde diş macunum aloe veralı, evimde aloe vera bitkisini yetiştiriyorum ve bunun jelini yüzüme maske olarak kullanıyorum. Son olaraktan yanık üzerine sürdüm. Gördüğünüz gibi hala yaşıyorum. 😎

Bundan sonra sağlık konusunda paylaşım yapmadan önce bir mantık süzgecinden geçirip öyle paylaşım yapmanızdır. Çünkü sayfa sahipleri isimlerini daha çok duyurmak için böyle çarpıcı yalan bilgiler paylaşabiliyor ve bir anda tüm ülkeye yayılıyor. Aşağıda bir örnek veriyorum, gördüğünüz üzere bilgisizce yapılmış bir paylaşım ve altına da eklemişler LÜTFEN PAYLAŞALIM. Bu bilgi kirliliğine inat siz benim yazımı paylaşın arkadaşlar. Belki 1-2 beğeni alacağım diye insanların sağlığı ile bir daha oynamazlar. İnsan hayatı bu kadar basit olmamalı diye düşünüyorum. Bu yalan bilgileri önlemek için Sağlık Bakanlığı ‘nın bu tür paylaşımların peşine düşmeli ve gerekli cezaları vermelidir.

Aloe Vera 0 Kan Grubunu zehirler mi
Aloe Vera 0 Kan Grubunu Zehirler mi?

Aloe Vera ‘nın Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Faydaları araştırma makalemizi okumak için tıklayınız.

21 Kasım 2017

Dünya Düz mü?

YORUMLAR

  1. biz de yaşıyoruz hala =)

  2. Bizde ölmedik hocam 🙂 bizim demek ki bağşıklığımız var 😀

  3. Hocam değerli bilginiz için teşekkür ederim. Saygılarımla.

  4. Ben aleo vera suyu bile içmiştim hiç bir şey olmuyor🌿

  5. Kıymetli yorumlarınız için ben teşekkür ederim.

  6. Yorumunuz için teşşekkürler.

  7. Hocam ben dogum sonrasi catlaklar icin kullanicam ama cesaret edemiyorum

  8. Biz sezeryan doğumdan sonraki ameliyat izlerini katron yağı ile azalttık. Ama tam geçmesi için doktora görünmenizi tavsiye ediyorum.

  9. Damar tikanikligi olanlar kan sulanditici icenler icin soylenen dogrudur

  10. Biriniz dogru diyorsunuz biriniz yanlis artik sizlerede inanmiyoruz sanatcilari cikarir insanlari ozendirir satisinizi yapar aldidiniz paraya bakarsiniz insan sizler icin onemli degil sozum meclisten disari siz iyi bir profosor olabilirsiniz ama insanlarin guveni kalmadi artik saygilar

  11. Kesinlikle haklısınız. Ben zaten makalemde bir ürün önermedim sadece bir konuya açıklık getirmek istedim.

  12. Ben de kan grubuna göre beslenmeyle ilgili bazı kitaplar okudum. Bu konuyu görmemiştim. Zaten 0 grubu da değilim o yüzden bir şey söyleyemem. Fakat mizaca göre beslenmenin bazı faydaları olabileceğini düşünüyorum. Bu kan grubu mudur yoksa başka etkenler midir bilemiyoruz. Kişi bazı şeyleri kullanıp zarar görüyorsa, onlardan uzak durmalı diye düşünüyorum.

  13. Dediklerinize kesinlikle katılıyorum. Bazı yiyecekler bazı insanlara iyi gelmiyor mesela babam ne zaman kimyon ve türevi yese hemen midesi tepki verir. Ama bu olayların kan grubu ile alakası yok vücudun geneli ile alakalı diyebilirim.

  14. Ben 0kangruplu birisi olarak aloeveranın tüm ürünlerinden kullandım bir zararını görmedim

  15. Benide çok korkuttular bu konuyla ilgili ve ben aloe verayı çok severek kullanıyodum ama çevremdeki herkes buna tekti verdi ve bende araştırmaya başladım sizin sayfanıza bakana kadar her yerde zararlı olduğu yazıyordu içimi rahatlattınız hocam teşekkürler

  16. Ben aloe vera içiyordum her nedense hep acillik oluyordum daha sonra doktoruma söyleyince neden sürekli hastalandığım ortaya çıktı eloe vera 0 guruplarına alerjik reaksiyon gösterebiliyormuş

  17. Bu yorumunuzdan makaleyi okumadığınızı anlıyorum. Vücudunuz 0 kan grubuna özel bir alerjik reaksiyon göstermiyor. Sizin aloe vera 'nın etken maddesine karşı alerjiniz var. Zaten Aloe Vera yüksek alerji riski taşıyan bir bitki. Size bu bilgiyi veren doktor hangi hastanede ve adı soyadı nedir acaba? Kendisi ile iletişime geçmek isterim. Sizinde adınızı soyadınız alim bakalım gerçekten böyle bir konuşma olmuşmu. Bu bilgileri iletişim adresimizden ulaştırabilirsiniz.

  18. Merhabalar ben 0 kan gurubuna sahibim ve kanser yapar diye okudum ister istemez bitkiden sogudum, alerjik olsa evet kısa sürede belli eder ama kanser için uzun vadeli kullanım gerekmez mi ?

  19. Alerji herhangi bir kişide gerçekleşebilir ama Aloe Vera 'nın kanser yaptığını ilk defa duydum 🙂 hatta şimdiye kadar bir bitkinin kanser yaptığını ilk defa duydum. Şimdide bu sallamasyon mu çıktı!

  20. Merhaba. Ben de bir konuşma sırasında herkesin aloe veranın yaralara sivilceye yanıklara iyi geldiğini söylediği sırada bende allerjik kaşıntı yaptığını söyleyince kan grubumun AB olduğundan yapabileceğini söylediler. Bir baktım sizin sayfaya kan grubuyla hiç alakası yokmuş. Teşekkürler bilgilendirme için.

  21. Merhaba, dediğim gibi alerjinin kan grubu olmaz. Kim neyi tutturursa ülkemizde onu savunuyor. Araştırma yok… Sizin gibi herkes araştırsa sorunlar kalkacak.

  22. Merhaba Ben O RH NEGATİFİM…VE BENİ ZEHİRLEDİ DOKTORLUK OLDUM…HERYERİM BALON GİBİ ŞİSTİ…SULU GÖZLER OLDU, KIRMIZI NOKTALAR , VE ALOEVARANIN ZEHIRLEDIGI.ORTAYA CIKTI…DOKTOR KENDI AGZIYLA BU BITKIDEN UZAK DUR KAN GURUBUN DESTEKLEMIYOR.DEDI….

  23. Merhaba, öncelikle
    1- Aloe vera 'nın size alerji yaptığı doğru olabilir ki zaten bu bitki çok alerjen bir bitkidir.
    2- Bitkiyi nasıl kullandınız? Genelde yaprağı kopartılır ve cilde sürülür ki bu büyük bir hatadır.
    3- Size hangi doktro bu alerjinin kan grunu ile alakalı olduğunu söyledi. Bana iletişim adresimizde doktorun adı soyadı ve hangi hastane olduğunu söylerseniz ben teyit etmek isterim.

    Tekrar ediyorum Aloe Vera 'nın kan grubu ile yakından uzaktan alakası yok.

  24. Yaprağı kopartılır cilde sürülür, – ki bu büyük hatadır diyorsunuz. Peki ya nasıl kullanılmalı?

  25. Kopartılan yaprak dik pozisyona getirilir ve içinde ki alerjen yapan sıvı aşağı doğru akar. 1-2 saat içinde görürsünüz zaten. Daha sonra bitki yaprağının jelsi kısmı kullanılır. Hatta önce bileklerinize biraz sürün kabarma veya kaşıtı olursa hiç kullanmayın çünkü sizin aloe vera 'ya alerjiniz var demek oluyor.

  26. 0 rh negatif kan grubu cocuklarin
    aloe vera ya alerjisi olabilirmi

  27. Çocuklarınızın aloe vera 'ya alerjisi olabilir ama bunun kan grubu ile alakası yoktur. Denemek için bileklerine ürünü sürün. Eğer kızarma veya şişme olursa alerjisi olduğu anlamına gelir.

  28. Katındaki doğum çatlakları için ne tavsiye edersiniz

  29. benimde kan grubum 0pozitif yuzumedenedim cokkotu suratim yandi kasindi kizardi

  30. 0pozitifim aloverayi cildime surdum alerji oldu kasindive kizardi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.