Virginia Boecker – Cadı Avcısı İncelemesi

Evet arkadaşlar bu haftada bir kitap ile vedalaştık. Bu haftaki konuğum Virginia Boecker ve Cadı Avcısı kitabı. Kitap hakkında kendi penceremden ufak ufak incelemelerde bulunacağım sizler için.

Virginia Boecker – Cadı Avcısı Konusu

Konumuz Orta Çağda büyücülüğün yasaklandığı bir zamanda geçiyor. Elizabeth Grey kraliyetin en iyi cadı avcılarından biridir. Kralın emriyle yasakları delen cadıları, büyücüleri kanun önüne çıkartmakla görevlidir. Bu işini gayet iyi yapıyordu taki kendisi büyücülük ile suçlanıncaya kadar. Üstüne üstlük yakılması kararı veriliyor.
Ama kurtuluşunu hiç beklemediği biri olan Nicholas Perevil, krallıktaki en büyük ve tehlikeli büyücü kurtaracaktır. Tabi bunun bir karşılığı olacaktır. Nicholas ve arkadaşlarının bizim cadı avcısı ile olan ilişkilerini okuyacağız. Kitapta ihanet, aşk ve fedakarlığı bir fantastik hikaye içinde bulacaksınız.

Virginia Boecker – Cadı Avcısı Yorumum ve Eleştirilerim

Kitabımız toplam 397 sayfadır. Yabancı yayınları tarafından basılmıştır ve türkçe çevirisini Onur ÖZKAN yapmıştır. Kitabımız Fantastik Kitaplar kategorisindedir. Kitabın kendi ayracı bulunmaktadır.

Öncelikle kitabın kapak tasarımı şimdiye kadar gördüğüm en iyilerinden bir tanesi. Gerçekten kapak için bile alınabilir. Ayracı bile karizma diyebilirim.

Kitaba mükemmel bir kitap tasarımı alarak büyük bir heyecanla okumaya başladım ama ilk 300 sayfa bir türlü beklenen patlamayı yapamadı gibi. Kitapta bir cadı avcısı var doğru ama cadılarla veya büyücülerle olan dövüş sahneleri çok sönük kalmış. Bir tek avcıların vücutlarındaki XIII simgesi ve bunun verdiği büyü gücü biraz heyecanlandırdı diyebilirim.

Kitabın 2. Serisi Kral Katili yorum ve eleştirileri okumak için tıklayınız.

Yazarımız Cadı Avcımız Elizabeth Grey nasıl avcı olduğu kısmını çok hızlı geçmiş bence. Elizabeth çevresindekilere nasıl avcı olduğunu anlatırken bile heyecanlanıyor ama yazarımız detaylara girmemiş. Girse malzeme gerçekten çok iyiydi. Ne bilim kendi dediği gibi kafası fare, ayakları örümcek ve kuyruğu akrep gibi olan devasa yaratıklardan yararlanabilirdi. Labirent üstünden baya hareketli ve fantastik bir kurgu olabilirdi. Bunlar benim ilk aklıma gelenler şahsen. Dediğim gibi son 100 sayfada biraz büyü ve tam anlamıyla kafanızda canlandırabileceğiz dövüş sahnelerini okuyacaksınız. Bundan öncesi karakteri tanıma evresi diyebilirim. Tabi aralara ufak tefek sahneler eklemiş yazarımız. Tabi benim böyle olumsuz eleştiri yapma sebebim İblis Döngüsü serisidir. Orada 1 dk. durmayan fantastik bir dünya olunca, doğal olarak kıyaslama yaptım.

Kitapta hortlakları, su perilerini, hayaletleri, cadıları ve büyücüleri göreceksiniz arkadaşlar ama öyle büyük bir beklentiye girmeyin çünkü daha çok cadı ve büyücüler üstüne işleniyor konumuz. Mesela su perilerini 1 satır, hortlakları 2 satırda anlatıp geçiyor. Son sayfalarda hortlak olan bir arkadaşımız hikayeye dahil olacağı için ismini bol bol duyabilirsiniz ama fiziksel özelliklerini çok kullanırken göremeyeceksiniz.

Kitap beklentilerimin altında kaldı açıkçası. Düşünün en güçlü büyücü ile karşılaşıyorsunuz ama büyücü sadece yağmur ve gök gürültüsü çıkartıyor savaşırken. Kitabı alırken ben daha yıkıcı savaşlar beklemiştim. Acaba beklentimi mi yüksek tuttum arkadaşlar bilemedim açıkçası!

Ayrıca kitaptaki karakterlerin yaşadığı duyguları tam anlamıyla hissedemedim diyebilirim. Mesela Elizabeth ‘in hayatı boyunca en büyük düşmanı olarak tanımış olan Nicholas Perevil ‘i karşısında gördüğünde verdiği tepkiyi ben hissetmedim, hissedemediğim için o tepki bende etki yaratmadı, okudum geçtim.

Bu kadar eleştirmeye rağmen kitap okunabilirlik bakımından sade ve akıcı bir şekilde ilerliyor. Sizi hiç sıkmadan sonuna kadar okutacaktır. Ama edebi yönden öyle ahımlı şahımlı bizleri düşündürecek cümleler hiç yok arkadaşlar. Yazarımız araya farklı veya düşündürecek cümleler yerleştirseydi fena olmazdı hani. Şöyle örnek vermek isterim kitaptan alıntı yaparak sosyal ağlarda paylaşabileceğiz bir tek cümle yok. 🙂

Virginia Boecker – Cadı Avcısı Kitabından Alıntılar – Sözler
Arkadaşlar genelde buraya ekleyecek cümleler arasında seçim yapardım ama bu eser için zorla bir satır buldum.

  • En büyük düşmanınızın dövüştüğünüz şey değil, korktuğunuz şey olduğunu anlayacaksınız.

SONUÇ: Orta seviyede bir fantastik kitap diyeli bilirim ama 2. Cildini okuyunca tam size kanaatimi söyleyebilirim arkadaşlar. Kitaba 10/6 puan veriyorum. Gençler için Fantastik serilere başlangıç için önerebilirim.

Kitabın 2. Serisi Kral Katili yorum ve eleştirileri okumak için tıklayınız.

Diğer Kitap İncelemelerime de Bakmak İster misiniz?
Tam Size Göre Bilim Kurgu Kitapları Burada
Tam Size Göre Fantastik Kitaplar Burada

YORUMLAR

  1. Güzel tanıtımın için teşekkürler. Ben okumadım daha önce, aslında fantastik kitaplar ilgimi çeker.

  2. Kitap kapağı güzelmiş.Beklentiler işte dediğiniz gibi yüksekte tutunca beğenilmiyor. Şahsen yorumunuzu okurken baştan çok iyi bir kitap olduğunu sandım ama okuyup okumamak fark etmiyormuş. 🙂

  3. Aslında 2. Cilt için sipariş vermiştim ama stokta olmadığı için iptal oldu siparişim. En kısa zamanda 2. Cildi okuyup inceleyeceğim. Sanki devamı daha iyi gibi duruyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.