Müslüm Baba Film İncelemesi

Merhaba arkadaşlar, şuan Müslüm filminden çıktığım gibi bilgisayarın başına oturup bu gece yarısı film hakkında ki düşüncelerimi yazma isteğimi bastıramadım.

Müslüm Baba Filminin Konusu

Biliyorsunuz film Müslüm Gürsesin hayat hikayesini anlatmaktadır. İlk nasıl türkü söylediğini, ilk hocasını ve aile yapısını bu filmde detaylıca anlayacaksınız.

Müslüm Baba Filminin Türü
Film Biyografi ve Dram türündedir arkadaşlar.

Müslüm Baba Filminin Oyuncuları

Müslüm Gürses Çocuk Hali = Şahin Kendirci
Müslüm Gürses Yetişkin Hali = Timuçin Esen
Muhterem Nur ( karısı ) = Zerrin Tekindor
Emine Akbaş ( annesi ) = Ayça Bingöl
Limoncu Ali ( ilk hocası ) = Erkan Can
Ahmet Akbaş ( kardeşi ) = Taner Ölmez
Mehmet Akbaş ( babası ) = Turgut Tunçalp

Müslüm Baba Film Eleştiri ve Yorumlarım,

Film 132 dakika arkadaşlar. Şöyle başlamak istiyorum ben arabesk seven bir kişi değilim hatta şimdiye kadar oturup 1 tane şarkısını bile tam dinlemiş değilim. Ama sinama sever olarak gidip izledim iyi ki izlemişim dedim.

Normalde Müslüm GÜRSES diyince akıllara arabesk, jilet ve baba geliyordur. Ama bu filmden sonra dram, sevgi, aşk, azim, türkü ve iyilik gelecektir diye düşünüyorum. Adamın hayatı doğduğu andan itibaren zaten bir filmmiş te haberimiz yokmuş diyeceksiniz.

Filmde bir tek aksiyon olarak araba ile kaza yaptığı sahne var. Yapımcılarda sahnenin hakkını vermişler. Hollywood vari bir sahne izledik diyebilirim.

Filmde beni etkileyen bir çok sahne oldu. Özellikle Müslüm GÜRSES ‘in Adana Halkevine 2. kez girdiğinde binanın girişinde durup dört bir yandan gelen müzik aletlerinin sesini işitmesi ve ritimleri içinde hissetmesi benim çok hoşuma gitti. Kız kardeşinin öldüğü sahne, kardeşi Ahmet ile damda olan konuşma sahnesi ve son olarak giydiği beyaz takım elbise sahnesi güzel sahnelerdi benim için.

Oyunculuklara gelirsek Zerrin Tekindor, Erkan Can ve Ayça Bingöl ‘ü eleştirmek bize düşmez 10 numara olmuş. Müslüm Gürses ‘in çocukluk yıllarını Şahin Kendircide gerçekten hakkını vererek oynamış. Biliyorsunuz kendisi O Ses Çocuk yarışmasına katılmıştı. Müslüm Gürses ‘in yetişkin halini Timuçin Esen canlandırdı. Benzerlik bakımından çok iyi bir seçim olmuş diyebilirim hatta filmin sonunda gerçek gençlik resimlerini yayınlacaklar oraya bakarsanız aradaki inanılmaz benzerliği görmüş olacaksınız. Mimiklere ve ses tonuna gelirsek tam bir yorum yapamayacağım çünkü gerçekte Müslüm Gürses acaba nasıldı? Sorusunun cevabını tam bilmediğim için Timuçin Esen ‘in oyunculuğuna bir şey diyemeyeceğim. Genel anlamda iyiydi ama.

Bu film ile Müslüm Baba ‘yı herkesin farklı tanıyacağına inanıyorum. Arabesk değil de türküler ile büyümesi ve ünlü olması benim için ayrı bir zevkti diyebilirim. Zaten son zamanlarında kendini yenilemeye çalışması takdire şayandı.

Müslüm Baba Filminden Sözler ve Alıntılar

  • Herkes cennette doğar ama bazıları cehennemde büyür.

SONUÇ: Film Müslüm GÜRSES ‘i sevip sevmeme veya arabesk ‘i sevip sevmeme meselesi değil arkadaşlar herkesin izleyebileceği güzel bir film yapmışlar. Gerçek bir hayatı gözlerinizin önüne seriyor. Filmde azda olsa küfür mevcuttur. Filme 10/7 veriyorum arkadaşlar.

Tam Size Göre Aksiyon Filmleri Burada
Tam Size Göre Bilim Kurgu Filmleri Burada
Tam Size Göre Fantastik Filmler Burada

YORUMLAR

  1. Filmi çok güzel yorumlamışsınız, teşekkürler.

  2. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

  3. Hollywood dediğiniz sahnede yanılmamışsınız filmin görüntü yönetmeni amerikalı 🙂

  4. Dikkat etmemiştim gerçekten öyleymiş 🙂

  5. Filmi izleyen biri olarak diyebileceğim, Timuçin Esen'in rol kabiliyeti bir kez daha tescillendi sanırım. Bence bu film ile bir level daha atladı. İzlenilesi bir film olduğunu söyleyebilirim.

  6. Bu film hakkında geri bildirimler hep olumlu, siz de çok güzel yorumlamışsınız. Ben de izleyeceğim, teşekkürler..

  7. Bir türlü kısmet olmadı, gidemedim. Vizyondan hemen kalkmaz ümidiyle erteleyip duruyorum. Film hakkında genellikle olumlu eleştiriler okudum. Teşekkürler…

  8. Paylaşım için teşekkürler

  9. Gerçekten de çok iyi bir filmdi. Bende çok etkilendim izlerken birçok sahnesinden.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.