Merhaba arkadaşlar, bugün kitaptan filme çevrilmiş Mortal Engines yani Ölümcül Makineler ‘i tanıtacağım. Gerçi kitap ismi Yürüyen Kentler olsa da film için çevrilmiş ismide hoşuma gitti. Yapımcısı her zamanki gibi fantastik film denilince akla ilk gelen isim Peter Jackson, kendisine buradan teşekkür etmek istiyorum her ne kadar beni duymasa da teşekkürler. 🙂

Başlıklar
Ölümcül Makineler Filminin Konusu
Eski dünya ( yani 21. yy ) 60 dakika savaşları sonunda dünya yok olma eşiğine gelmiştir. Bu savaşlardan kurtulan insanlar kendilerine yürüyen şehirler inşaa etmiştir. Bu şehirler kendilerinden daha küçük şehirleri avlayıp kendileri için kullanıyorlar. Tom Natsworthy (Robert Sheehan) kendi hayatı ve başka hayatlar için verdiği mücadeleyi izleyeceğiz arkadaşlar.
Ölümcül Makineler Filminin Türü
Film Fantastik, Macera ve Aksiyon içeriyor. Buna birazcıkta Bilim Kurgu ekleyebiliriz sanırım. 🙂
Ölümcül Makineler Oyuncuları
Hester Shaw ( bayan ana karakterimiz ) = Hera Hilmar
Tom Natsworthy ( erkek ana karakterimiz ) = Robert Sheehan
Thaddeus Valentine ( kötü adamımız ) = Hugo Weaving
Anna Fang ( aranan anti yürüyen ) = Jihae
Yönetmen: Christian Rivers



Ölümcül Makineler Film Eleştiri ve Yorumlarım
Filmimiz ABD yapımı olup 7 Aralık 2018 tarihinde vizyona girmiştir. Film 2 saat 8 dakika sürmektedir. Filmin bütçesi 100 milyon $ ‘dır. Filmi türkçe dublajlı olarak izleyebilirsiniz.
Film 4 ciltlik bir seriden oluşan fantastik bir dünyanın filme uyarlanmıştır halidir. Filmi izledikten sonra kesinlikle önce kitabını okumanızı tavsiye ediyorum çünkü kitapla film başka yerlere gidecek gibi tabi Ölümcül Makineler 2 yani devam filmi çekilirse. Çünkü Fantastik film hayranlarının isteklerini karşılayacak bir film değildi benim düşüncelerime göre. Bunun bir kaç sebebi var aslında en önemli sebepleri arasında film kıyamet sonrası ( 32.yy ) ( post – apokaliptik ) bir dönemi anlatıyor. Tabi bu alanda Dünya ‘ya damgasını vuran filmler mevcut mesela Matrix, Terminatör vb. yani bu film ile Matrix ‘i yanyana getiremiyorum bile. İşte bu yüzden fantastik film hayranlarının beklentilerinin altında kalabilir.



Şimdi hemen sövmeye başlamayın bana! Film kötü demedim film baştan sona aksiyon dolu sahneler ile ilerliyor. Hatta tam Türk halkı için yapılmış diyebilirim. Filmde neredeyse konuşma sahnesi veya beyin yakan bir sahne yoktu. Sadece görsel efektlerle ve patlamalı sahnelerle film başlıyor ve bitiyor. Yani sizi 2 saat boyunca alıyor götürüyor ve zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Ama şu sıralar Süper Kahraman filmlerinden sıkılan Fantastik Film hayranları için bu tür filmler yetersiz geliyor şahsen. Konu bazında biraz derinlere, biraz düşündürücü ve birazda bu nasıl olabilir? Sorusunu izleyiciye sordurması gereklidir diye düşünüyorum.
Ayrıca filmin tüm aksiyon sahneleri hep karanlık ortamlarda geçiyor buda izleyici üzerinde biraz kötü izlenim bıraktı gibi hissettim. Birde kentlerin neden hareket etmesi gerektiğini filmde anlatamamışlar.
SONUÇ: Filmin 2. çekilir mi bilmem ama ilk film olarak izlenebilir. Aksiyonu bol görsel efekt açısından zengin bir film. Filmi ailecek izleyebilirsiniz. Filme puanım ise 10/6.5 veriyorum arkadaşlar.
Tam Size Göre Aksiyon Filmleri Burada
Tam Size Göre Bilim Kurgu Filmleri Burada
Tam Size Göre Fantastik Filmler Burada
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?
Benim ilgimi çekiyor, bir şans vermek istiyorum.