Yıl 2018 Türk Telekom Yeniden %100 Yerli Oldu

Arkadaşlar bu akşam haberlerde Türk Telekom ‘un %55 ‘lik hissesine Garanti Bankası, İş Bankası ve Akbank ortaklığında kurulan Levent Yönetim Yapılandırma A.Ş el koydu. Çünkü 2005 yılında Türk Telekom özelleşirken satın alan Oger Telekom krediyi bu bankalardan çekmişti.

2005 yılında 21 yıllığına 6 milyar dolara özelleştirilen Türk Telekom 13 yıl boyunca el değiştirmiş oldu. Şuan ki hisselere baktığımızda %55 Türk bankalarının, %25 ‘i Maliye Bakanlığının, %6.68 ‘i Varlık fonunda, %13.32 hisseside halka açık vaziyette Borsa İstanbul da işlem görmektedir. Şuan için tüm hissleri tekrar ülkemize gelmiş bulunuyor. Tabi ilerleyen süreç ne gösterir bilmiyorum. Bu 3 banka acaba hisselerini satar mı sorusu akıllara geliyor?

Bu tür stratejik konumda olan şirketlerin özelleştirmelerinde her zaman %49 ‘un devlet idaresinden yana olmasından yanayım. Örneğin THY baktığımızda %51 ‘i özelleştikten sonra Dünya ‘nın en büyük şirketlerinden biri durumuna gelmiştir. Eğer özelleşmeseydi yerinde sayan hatta her yıl zarar eden ve her şeçim de oy için fazladan işçi alımları ile şişen bir şirket olarak devam edecekti. Aynı belediyeler gibi her yıl zarar eden ve başkan olan kişinin çalışan almasıyla devasa şişen kadrolar.

YORUMLAR

  1. Aslına geri döndü diyorsunuz yani? Bir sıkıntı çıkmaz tekrar umarım…

  2. Hocam şuan için hisseler tekrar ülkemizde ama hisse sahipleri bankalar ileride ne yapar tahmin edemiyorum açıkçası. İnşallah para için yabancılara satmazlar. Teknolojik açıdan geliştirip ülkemizin katma değerini arttırırlar.

  3. oldukça sevindirici gelişme,
    milli varlıklarımızın yabancı ellerde işletilmesini görmek, milli duyguları yaralıyor…

  4. Aynen hocam size katılıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.