Organize İşler 2: Sazan Sarmalı Film İncelemesi

Merhaba arkadaşlar, bugün Organize İşler 2: Sazan Sarmalı hakkındaki olumlu-olumsuz eleştirilerimi kendi çapımda sizlerle paylaşmak işitiyorum. Sanırım ilk filmini izlemeyen yoktur. Onun için açılışını iyi yaptı ve Organize İşler 2 ne kadar izlendi derseniz 993 bin kişiyi buldu arkadaşlar.

Organize İşler 2: Sazan Sarmalı Filminin Konusu

İlk filmdeki gibi Asım Noyan ( Yılmaz ERDOĞAN ) ve çetesinin dolandırıcılık hikayesini bizlere komik şekilde aktarıyor. Bu sefer çete genişliyor, çeteye istemeden de olsa kızı ve damadı katılıyor.

Organize İşler 2 Sazan Sarmalı Film İncelemesi

Organize İşler 2: Sazan Sarmalı Filminin Türü
Film Komedi ve Aksiyon içeriyor.

Organize İşler 2: Sazan Sarmalı Oyuncuları ve Yönetmeni

Yılmaz Erdoğan,
Kıvanç Tatlıtuğ,
Ezgi Mola,
Bensu Soral,
Rıza Kocaoğlu,
Okan Çabalar,
Güven Kıraç,
Ahmet Mümtaz Taylan,
Ersin Korkut,
Erdem Baş,
Mahir İpek,
Ekin Türkmen,
Atakan Çelik
Safa Sarı

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Organize İşler 2: Sazan Sarmalı Eleştiri ve Yorumlarım

Filmimiz 1 Şubat 2019 tarihinde vizyona girmiştir.  Film 2 saat 1 dakika sürmektedir.

Bir devam filmi olarak ilk filmin gölgesinde kalacak mı endişesi ile sinemaya gittim arkadaşlar. Sonuç derseniz ilk filmin kesinlikle altında kalınmıştır. Ama izlenmeyecek kadarda kötü bir film değildi kesinlikle. Böyle kötü bir eleştiri yaparak izlemeyenlerin şevkini kırmaz istemezdim ama gerçekler böyle arkadaşlar. Şöyle bir gerçek var, günümüzde youtuber dedikleriniz bile parayı bastırıp beş para etmeyen komedi filmleri çevirmişlerdir. Onlara göre bu film kesinlikle izlenmelidir.

Filmde şöyle bir değişiklik var. Espriler ilk filme göre biraz bel altına inmiş gibi. Eğer bel altı esprileri sevmeyen biriyseniz bu film size göre değil arkadaşlar. Bana görede bel altı espriler yerinde ve aşırı kullanılmamış geldi. Bir çok güldüğüm sahnede küfür bulunmuyor diyebilirim. Birde film yıldızlar geçidi gibi olmuş. Her sahnede ki oyuncuların Türkiye ‘nin belli başlı oyuncuları olunca oyunculukları eleştirecek nokta bırakmamışlar. Hele bu Kıvanç Tatlıtuğ ( Saruhan ) çok değişik bir oyuncu. Hangi karaktere girse on numara bir oyunculuk sergiliyor.

Organize İşler 2: Sazan Sarmalı Komik Sahneleri

Filmin bir çok sahnesinde güleceğinize eminim arkadaşlar. Cem Yılmaz ‘ın dediği gibi ” buradan çıkınca hiçbir şey hatırlamayacaksınız ” benimde aklımda pek bir sahne kalmadı açıkçası, kalanları yazmaya çalışacağım.

Saruhan ‘ın tüm sahneleri çok iyiydi. Her sahnesinde bir tebessüm edersiniz.

  • Saruhan ‘ın adamlarının, Asım ‘ın adamlarını toplu şekilde dövüp adrese teslim kısmıda baya iyiydi. Hatırlarsanız ilk filmde ‘de Cem Yılmaz ile bir toplu dayak sahnesi vardı. ” dayak nedir neden atılır ”
  • Dolandırılan demirci İhsan Rolündeki adamın oğlu vardı ismi Faruk ‘tu onlar arasında ki sahneler çok iyidir ama. Oğluna sanayi tüpü demesi, bu kardeşini yedi demesi, yaklaş yaklaş diyip cibilliyetini… demesi çok iyiydi ama. Saruhan ‘nın damında ki tokat sahnesine iyiydi. Bir tık üstü bir tık altı hani.
  • Lerzan Berrak karakterindeki Ezgi Mola, Asım ‘ın damadının ismini bir türlü doğru telafuz edememesi bir bahattin, bir balamir demesi güzeldi.

Organize İşler 2: Sazan Sarmalı Filminden Alıntılar ve Sözler

  • Kızlar neden büyüyor, keşke babalar küçülse.

SONUÇ: Komedi türk filmleri içinde izlenebilecek seviyede bir film diyebilirim ama ilk filmine göre kendinizi hazırlamayın derim. Ayrıca küfür içeriği mevcut olduğundan çocukların izlemesini uygun görmüyorum arkadaşlar. Puan olarak 10/6.5 veriyorum arkadaşlar.

Ekleme 1: Film bir haftada 1 milyon 497 bin 202 tarafından izlendi. Bin 400 salonda gösterilen yapım, bu sürede 22 milyon 937 bin 633 TL hasılat elde etti.

Orijinal Netflix Filmleri ‘ne Buradan Bakabilirsiniz
Orijinal Netflix Dizileri ‘ne Buradan Bakabilirsiniz

YORUMLAR

  1. Muhtemelen yine TV'de izlerim ben bunu. 🙂

  2. Güzel bir film olacağına benziyor ama bakalım

  3. Komedi sanki belaltı espri olmazsa olmaz gibi bir algı var.

  4. Ülkemizde ne yazık ki böyle. Bir Big Bang Theory 'i izleseler, küfür ve belaltı olmadan gülme krizine nasıl girilir öğrenebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.