Sonsuzluğun Sonu – Isaac Asimov Yorum ve İncelemesi

Merhaba kitap sever dostlarım, bugün Sonsuzluğun Sonu kitabı hakkında ki olumlu olumsuz eleştirilerimi sizlerle paylaşacağım. Kitabımızı 15.03.2019 tarihinde okumaya başladım ve 18.03.2019 tarihinde bitirdim. Aslında 1 günlük kitap ama diğer kitaplar gibi olsaydı!

Sonsuzluğun Sonu Yorum ve Eleştirilerim

Kitabımız toplam 239 sayfadır. Monokl Yayınevi tarafından basılmıştır. Kitabımız Bilim Kurgu kategorisindedir. Kitabın orijinal adı The End of Eternity. Kitabı BKM Kitap ‘tan 17.55 TL ‘ye karton kapaklı şekilde aldım.

Sonsuzluğun Sonu – Isaac Asimov Yorum ve İncelemesi

Bir bilim kurgu hayranı olarak neden bu kitabı bu kadar geç okuduğumu anlamaya çalışıyorum arkadaşlar. Sonsuzluğun Sonu ‘nu okuyunca Isaac Asimov ‘a neden bilim kurgunun dehası denildiğini anlayacaksınız. Tabi beyniniz yanmazsa 🙂 Düşünsenize kitabın ismi bile sizi düşündürmeye itiyor. İçinizden bu bir çelişkidir diyeceksiniz. Sonsuzluğun sonu varsa, zaten sonsuz değildir. Tabi bu çelişki kitabı okuyana kadar.

Kitabın giriş kısmında ki terimler, sizi biraz sıkacak ve okuma hızınızı yavaşlatacaktır. Ama pes etmeyin okumaya devam edin, terimler kafanızda yer ettiği zaman hızlandığınızı ve bununla birlikle aksiyonun başladığını fark edip zevk alamaya başlayacaksınız. Bir bakmışsınız kitabın sonuna gelmişsiniz. Hemde tadı damağınızda kalmış bir şekilde.

Sonsuzluğun Sonu şimdiye kadar zaman kavramı ile ilgili okuduğum en doyurucu ve gerçekçi içeriğe sahip en iyi kitap diyebilirim. Az çok kuantum fiziği ve zaman kavramı ile ilgili kitap okuyanlar bu dediklerimi daha iyi anlayacaktır. Yani kitapta yazanlar günümüzde tartışılan konular zaten. Belki ileride bu yazılanlar gerçekleştirilecek veya gerçekleştiriliyor! Sanırım bunu asla bilemeyeceğiz. Yani birisi bizim gerçekliğimizi değiştirseydi bunu anlayabilir miydik? Ya da aldığınız kararlar size ait değil mi? Geleceğimizi yönlendiren biz değil de başkaları olsaydı yaşamımız daha iyi mi yoksa kötü mü olurdu? İşte bunun gibi kafanızı hem karıştıracak hemde bazı taşların yerine oturmasını sağlayacak bir kitap bu Sonsuzluğun Sonu. Yazımın giriş kısmında ” Aslında 1 günlük kitap ama diğer kitaplar gibi olsaydı! ” böyle bir cümle kurdum. Bunun sebebi Isaac Asimov ‘un normal bir kitap yazmamış olmasıdır. Bir cümle ile sizin 1-2 saatinizi alabiliyor. Söylediklerini kafanızda canlandırıp gerçeklik süzgecinizden geçirip acaba olabilir mi? diye düşünmenizi sağlıyor. Yada bir cümlesi ile sizi allak bullak edebiliyor. O cümleyi anlamak için tekrar tekrar aynı yeri okumak zorunda kalıyorsunuz. Kısacası beyninizi yakacak.

Birde, bu zamanda yolculuk olgusunu bir aşk hikayesi içine yerlştirerek kitaba gizem havası ve romantik bir hava vermiş yazarımız. Aşkı için Dünya yı değil tüm zamanları yakacak mı? Sorusunu sizlere sordurtacak. 🙂

Bu kitap için bilgi birikimininiz ne kadar çok ise sizi o kadar çok düşündürecektir arkadaşlar. Gerekli donanımız yok ise bir çok yeri anlamadan okumadan geçebilme ihtimaliniz var. Anlatılmak istenileni anlayanlar için bir film tadı verecektir kitabımız.

Sonsuzluğun Sonu – Isaac Asimov Kitabından Alıntılar ve Sözler

Cooper, ” Bir türlü… alışamadım, burada olduğum süre zarfına, ” dedi.
” Neye alışamadın? ”
” Doğum zamanımdan beş Yüzyıl uzaktayım. 95. ‘denim ”
” Bir de o var. Siz benden büyüksünüz ama başka bir açıdan ben sizden 17 yüzyıl daha yaşlıyım. Belki de sizin büyük… büyük…büyük babanız olabilirim. ”

Sonsuzlukta bizler oyun oynamıyoruz. Çalışıyoruz! Sonsuzluğun başlangıcından Yerkürenin boş olduğu noktaya kadar geçen her zamanın tüm ayrıntılarını saptamak için çalışırız ve bütün olabilirliklerin sonsuz ihtimallerini açıklamaya çalışırız, sonra da olandan daha iyi olan bir olabilirlik seçeriz ve olanı olabilire çevirmek için zaman içinde nerede çok ufak bir değişim yapmamız gerektiğine karar veririz ve yeni bir olanımız olur ve yeni bir olabilir ararız, sonsuza dek ve sonsuza dek…

SONUÇ: Bilim kurgu, zamanda yolculuk, gelecek zaman, geçmiş zaman hakkında merakınız varsa, bu tür kitapları seviyorsanız tam size göre bir kitap arkadaşlar. Her yaşta okunabilecek bir kitap. 10/8 puan veriyorum arkadaşlar.

Diğer Kitap İncelemelerime de Bakmak İster misiniz?
Isaac Asimov ‘un Diğer Kitaplarını İncelemek İster misiniz?
Tam Size Göre Bilim Kurgu Kitapları Burada

YORUMLAR

  1. Güzel bir kitap incelemesi olmuş başarılar dilerim 🙂

  2. Teşekkür ederim hocam.

  3. İsmi çok güzel ve okuma isteği doğuruyor.Ben zaten düşünerek okumayı severim. Çok da güzel özet geçmişsiniz, teşekkür ederim.

  4. Elimden geldiğince yorumlamana çalışıyorum ama daha çok yolum var. Bir gün eksiksiz yazmayı çok istiyorum. 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.