Merhaba arkadaşlar, Nisan ayı tüm Türkiye için baharın gelişi ama benim için ” çam tozu alerjisinin belirtileri, çam ağacı alerjisi nasıl geçer, çam tozu kaşıntısına ne iyi gelir ” diye araştırma yapmak demektir. Peki bu araştırmalarım sonucu her hangi bir olumlu veriye ulaşabildim mi tabi ki hayır! Her yıl kendi üzerimde bazı bitkisel tedaviler uyguladım şuana kadar %100 etki eden bir yöntem bulabilmiş değilim. Ama azda olsa çam alerjisinin semptomlarını azaltan bitkisel yöntemler buldum. Bunları sizlerle paylaşmak istiyorum.
Çam Tozu Alerjisinin Belirtileri Nelerdir?
Öncelikle çam ağacının tam tozlaşma zamanı Akdeniz bölgesinde Mart Ayının son haftası başlar ve Nisan Ayının ilk hastası boyunca sürer. İlk belirti burunda kaşıntı ile başlıyor daha sonra vücudun farklı bölgelerinde ufak ufak kabarmalar olup deli gibi kaşınıyorlar. Bundan sonra gözlerde yaşarma ve su gibi burun akıntısı. Bir ileriki seviyesi arka arkaya hapşırma arkadaşlar. Bunlar genel alerji belirtileri olmakla dediğim gibi Mart Ayının son haftası artıyorsa kesinlikle çam ağaçlarından uzak durun diyorum. Şuan mesela Adanayı görseniz yer, gök sarı-yeşil karışımı. Neyseki yağmur yağdı ve tüm çam ağacı polenlerini yere indirdide bizim gibileri kurtardı.
Çam Ağacı Alerjisi Nasıl Geçer?
Üzgünüm alerjinin kesin bir tedavisi Dünyada bulunamadı arkadaşlar. Tek çare sizi etkileyen alerjenlerden uzak durmanızdır. Eğer sizin alerjinizi tetikleyen alerjenlerden uzak durma şansınız yoksa alerjinizin sizin üzerinizdeki olumsuz etkilerini azaltmak için tıbbi ilaçlardan veya bitkisel yöntemlerden faydalanabilirsiniz.
Tıbbi ilaç olarak alerji hapları kullanabilirsiniz. Öncelikle herkes kendi doktoru olmalıdır. Mesela bana yarayan en iyi alerji hapı aerius ‘tir ( kesinlikle bir doktora başvurun o size göre ilaç verecektir ). Arkasına bir adet burun spreyim vardır. Eğer alerjimin azacağını hissedersem hemen bir adet aerius ve burun spreyimi kullanırım. Tabi imkanım varsa yıllık iznimden 1 hafta izin alıp, evden dışarı çıkmamaya çalışırım.
Tıbbi ilaç dışında bitkisel olarak vücut direncinizi yükseltebilirsiniz. Bunun için bir çok yöntem mevcuttur ama bunları alerji atağınız başladığı an kullanmanız bir şeyi değiştirmeyecektir. Alerji mevsimine yaklaşmadan 3-4 ay önceden kullanıp vücut direncinizi arttırmanız lazım. Mesela ben bu yıl tıbbi ilaç kullanmadan alerji mevsimini atlattım sayılır.
Bunun en büyük sebebi İbrahim Saraçoğlu ‘nun Biberiye kürü arkadaşlar. Alerji mevsimi gelmeden 2 ay önce bu kürü 10 ‘ar gün arayla uyguladım ve şuan için etrafta uçuşan çam ağacı polenlerine karşı hapşırmadım, burnum akmadı ve gözüm yaşarmadı çok şükür. Tabi bu gibi yöntemler herkeste farklı bir etkiye sebep olabilir. Yani kesin çözüm değil ama denemekten zarar gelmez.
Size tavsiyem bunlardan ibaret arkadaşlar inşallah alerjinize bir çözüm bulabilirsiniz. Eğer sizinde işe yarayan farklı bitkisel yöntemleriniz varsa bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.
SONUÇ: Çam tozu alerjisi hakkında kendi üzerimde denediğim yöntemleri sizlerle paylaştım arkadaşlar. Çam ağacı alerjisi, polen alerjisi veya başka alerjilere karşı olan tüm bitkisel yöntemleri deneyebilirsiniz.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?
Çok önemli bir konuyu güzel bir zamanlama ile sunmuşsunuz, teşekkürler. Başımıza gelme ihtimali var, bizzat test ettiğiniz önerileri dikkate alacağım.
Yorumlarınız için teşekkürler. Doğdugum günden berli alerji olduğu için tecrübelerim çoktur. 🙂