Captain Marvel 2019 Film İncelemesi

Merhaba arkadaşlar, dün Captain Marvel filmini izlemiş bulunmaktayım. Aslında sinemada izlemek istediğim filmlerin başında geliyordu ama film sinemaya girdiği hafta cenazemiz vardı. Ben de bir filmi ilk hafta sinemada izlemessem daha sonra ki haftalar gitmiyorum. Böyle kötü bir huyum var 🙂 .

Captain Marvel Konusu

Carol Danvers bir savaş pilotudur, bir uçak kazasında hafızasını kaybedecektir. Onları bulan Starforce ekibine katılır ve özel güçler kazanır. Bu özel ekip dünyaları işgal eden ırk ‘a karşı savaş veriyorudur. Carol Danvers zamanla işlerin ters gittiğini hissedecektir ve geçmişini öğrenmek için araştırmalara başlayacaktır. Bu araştırma kendisini Dünya ‘ya getirecektir. En son kendini Dünya ‘yı uzaylılara karşı savunurken bulacaktır.

Captain Marvel 2019 Oyuncuları

Captain Marvel = Brie Larson
Nick Fury = Samuel L. Jackson
Yon-Rogg = Jude Law
Dr. Wendy Lawson = Annette Bening
Korath = Djimon Hounsou

Captain Marvel Yönetmeni: Anna Boden, Ryan Fleck

Captain Marvel 2019 Film Eleştiri ve Yorumlarım

Filmimiz ABD yapımı olup 8 Mart 2019 tarihinde vizyona girmiştir. Film 2 saat 03 dakika sürmektedir. Filmin orijinal adı Captain Marvel ‘dir. Captain Marvel filminin bütçesi 150 milyon $ ‘dır. Film gişede $1,127,805,090 ( Son güncelleme 10 Haziran 2019 ) $ kazanmıştır. Film Aksiyon, Macera ve Bilim Kurgu türü içermektedir. Filmi türkçe dublajlı olarak izleyebilirsiniz.

Captain Marvel ile Marvel 21. Filmini vizyona sürmüş bulunuyor arkadaşlar. Filmi Infinity War filminden sonra izlemenizi öneriyorum çünkü Infinity War ‘daki birçok düğümü çözecek ve sizi Avengers: Endgame filmine hazırlayacak arkadaşlar. Haa derseniz ki illa ki izlemem mi lazım değil… İzlemeden de Endgame filmini izleyebilirsiniz. İyi bir izleyiciyseniz ufakta olsa eksiklik hissedeceksinizdir.

Gelelim filmimize, giriş kısmında Stan Lee üstadı hatırlıyoruz ve yüzümüz gülüyor. Bir kez daha bu güzel karakterleri bize kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Neyse yukarıda bahsettiğim gibi bu film diğer iki Marvel filmini bağlayıcı bir film özelliği taşıyor. Akıllarda kalan bir çok soru işaretinin cevabını veriyor. Filmde bulacağınız cevaplar, Fury ilk kez uzaylılar ile ne zaman, nerede karşılaştı diye merak ederdik ve uzay programını nasıl başlattığı, Fury ‘nin tek gözünü nasıl kaybettiğini, Buz Devlerinin enerji kaynağı olan ve Loki ‘nin peşinde gittiği Tesseract ‘ı kimin bulduğunu, Fury ‘nin aklına Avanger isminin nereden geldiğini öğreneceğiz arkadaşlar. Hepsinin cevabı filmde mevcut.

Gelelim oyunculuklara bir çok kaliteli oyuncuyu bir arada toplamışlar ve güzel bir film çıkmış ortaya. Brie Larson ile başlamak istiyorum, bu kadının yüzüne bir türlü alışamadım. Yüzü büyük bir oyuncunun yüzü gibi hissettirmiyor bana, daha çok yardımcı oyuncu hissi veriyor 🙂 . Sokakta görsem dönüp tekrar bakmayacağım bir yüz yada bir kere gördün mü 1 saat sonra unutulacak bir yüz. Şahsen ben böyle hissediyorum. Oyunculuk bakımından fena değil. Samuel L. Jackson işte baştan sona kadar büyük bir oyuncu. Bu adamı görünce film izleyesim geliyor. 🙂 Her karaktere bürünen bir yetecek ve bir önceki karakterini, yeni filmde bizlere unutturacak kadar iyi rol yapıyor. Fazla anlatmama gerek yok zaten. Jude Law diğer kaliteli bir oyuncu, sayısız karaktere bürünebilen oyunculardan biridir. Son zamanlarda Sherlock Holmes filmi ile ününe ün kattı diyebilirim. Bu filmde de kendini aşmış ve sanırım ben ilk defa kendisini kötü karakterde izledim. Yanlış hatırlıyorsam düzeltin lütfen. Gelelim Djimon Hounsou, bu adamı görünce aklıma direk ciddiyet, kötü, savaşçı ve ölüm geliyor. Rol aldığı filmlerde güldüğü pek görülmemiştir. Acaba hep ciddi rollerde oynadığı için mi yüzü böyle sert, yoksa yüzü sert olduğu için mi bu rollere seçiliyor kendisi hariç kimse bilmiyor sanırım ama yakışıyor…

Filme görsel açıdan laf söylemenin anlamı yok çünkü Marvel çekiyor… Filmde ki komedi Samuel L. Jackson ile sınırlı yani sahnede o varsa komedi var yoksa yok arkadaşlar. Genel itibarı ile komedi alt seviyede tutulmuş bir film.

SONUÇ: Ailecek izlenebilecek bir film. Bilim Kurgu sevenlerin kesinlikle izlemesi gereklidir diye düşünüyorum. Captain Marvel imdb puanı 7.0, benim puanım da 10/7 arkadaşlar.

Tam Size Göre Aksiyon Filmleri Burada
Tam Size Göre Bilim Kurgu Filmleri Burada
Tam Size Göre Fantastik Filmler Burada
Ayrıca 2019 Yılında Çıkmış Filmlere Buradan Bakabilirsiniz.

Captain Marvel 2019 Wallpaper – Resimleri

YORUMLAR

  1. Bu tarz filmlere bizim ufaklık meraklı ama 5 yaş için uygun bir film değil sanırım.

  2. uygun olmaz hocam şiddet sahneleri var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.