Krypton Dizi İncelemesi

Dün izlemeye başladığım Krypton dizisini sizlerle paylaşmak istedim arkadaşlar. Krypton ismini Dünya üzerinde duymayan kalmamıştır. Superman ‘in olduğu dünyada Krypton her zaman bilinecektir diye düşünüyorum.

Krypton dizi incelemesi - Krypton Konusu

Krypton Dizisinin Konusu

Dizi Kal-El ‘in ( Superman ) Dünya ‘ya gelmeden 200 yıl öncesinde ki Krypton gezegeninde gerçekleşen olayları konu alıyor.

Krypton Dizisinin Oyuncuları

Seg-El ( Kal-El ‘in dedesi ) = Cameron Cuffe
Lyta-Zod ( Seg-El ‘in, Zod sevgilisi ) = Georgina Campbell
Adam Strange ( Gelecek Dünyadan gelip Kal-El ‘in dedesini kurtarmaya gelen ) = Shaun Sipos
Jayna-Zod = Ann Ogbomo
Dev-Em = Aaron Pierre
Nyssa-Vex ( Dizinin en güzel kadını ) = Wallis Day
Val-El ( Kal-El ‘in büyük büyük dedesi ) = Ian McElhinney
Daron-Vex = Elliot Cowan
General Zod ( Kal-El ‘in Dünyada ki düşmanı Zod ) = Colin Salmon

Krypton Dizisi Eleştiri ve İzleyici Yorumlarım

Dizi ABD yapımı olup 21 Mart 2018 tarihinde Syfy ‘te yayınlanmıştır.  Dizi ilk sezon 10 bölümden ve 40 dakikalık şekilde yayınlanmıştır. Krypton dizisi Aksiyon, Macera, Dram ve Bilim Kurgu kategorilerini içinde barındırıyor. 2019 Haziran ayında Krypton 2. Sezonu başlamıştır.

Krypton dizisinde geçen olayları Supergirl ve Smallville dizilerini izleyenler daha iyi anlayacaktır. Özellikle son yıllarda Supergirl ‘ü izleyenler daha iyi anlayacaktır. Çünkü orada Krypton gezegenine ne olduğu az çok anlatılıyor. İşte Krypton dizisinin konusu, olaylardan yani gezegenin yok olmasından 200 yıl öncesini anlatıyor. Kal-El ‘in dedesi Seg-El ‘in başından geçen olaylar döngüsünü bilim kurgu ve aksiyon tadında izleyeceksiniz. Krypton gezegeninde ki siyasi olayları, askeri gücü, dizi gücü ve adeletin nasıl işlediğini detaylı şekilde öğreneceksiniz. Zod, El ve Vex gibi büyük hanedanların çekişmelerini izleyeceksiniz.

Dizi 1. Sezon, Brainiac ( Dünyaların yok edicisi 12. Seviye zeka türü ) ile hızlı ve sağlam bir giriş yapıyor arkadaşlar. Seg-El kendi dünyasını iel Dünya gezegenini ve torunu Kal-El arasında kalacağı bir sezonu izleyeceğiz. Aslında 10 bölüme çok olay sığdırmışlarda diyebiliriz. Gelecekten gelen adamlar, başka gezegenlerden gelen akrabalar, gezegen yok edicisi, darbe girişimleri, dram bunların hepsi 10 bölüm olunda diziyi nasıl bitirdiğinizi anlamayacaksınız. Özellikle bilim kurgu ve aksiyon seven kişiler için birebir bir dizi Krypton…

Dizinin oyuncularına gelirsek bir çoğunu tanımıyorsuzdur veya bir kaç dizide yardımcı karakter olarak görmüş olabilirsiniz. Dizide en çok tanınmış oyuncular Colin Salmon ve Ian McElhinney dizi düşünüyorum. Zaten oyunculuklarından direk anlarsınız. Ama Krypton dizisinin en güzel oyuncusu Wallis Day ( Nyssa-Vex ), dizideki cesur kıyafetleri, soğuk kişiliği ile vücut ve yüz hatlarına tam oturmuş. Ayrıca diziye hava katmış diyebilirim. Başrol oyuncusu Cameron Cuffe ( Seg-El ) bana yetersiz geldi, daha krizmatik bir oyuncu olabilirdi.

Dizi efekt açısından diğer dizilere göre az ama orta sınıfın üstünde bir kaliteye sahip olduğu için size bunu hissettirmiyor. 1. Sezonda en çok reyting alan dizi olduğu için, 2. Sezon belki bütçesi daha da artabilir. Eğer 1. Sezonda gösterdiği başarıyı bu sezonda gösterirse Krypton dizisi 3. Sezon onayı alması kaçınılmaz olacaktır.

SONUÇ: Diziyi izlemenizi tavsiye ederim. Krypton imdb puanı 10/7.1 almış. Diziye benim puanım ise 10/7

YORUMLAR

  1. Konusu ve tarzı güzelmiş. Peki ilk sezonu izleyip sonra mı 2.ye geçmeli yoksa direk bu sezondan başlanır mı?

  2. Selamlaar, yeni keşfettim bloğunuzu hemen takibe aldım. Diziye bende bugünlerde başlamayı düşünüyordum,güzel bir yorumlama olmuş, emeğinize sağlık.

  3. KEsinlikle 1. Sezon izlenmeli direk 2. Sezona başlarsanız çok eksiklik çekersiniz.

  4. Teşekkür ederim bende artık sizi takibe aldım. Artık yakanızı bırakmam 🙂 , güzel yorumlarınız içinde teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.