The Witcher 5 – Ateşle İmtihan Yorum ve İncelemesi

Merhaba arkadaşlar, serinin 5. Kitabı Ateşle İmtihan ‘ı bitirmiş bulunmaktayım. Ateşle İmtihan hakkında ki olumlu-olumsuz eleştirilerimi sizlere aktaracağım. Seri hakkında en çok merak ettikleriniz ”witcher 6. kitap ne zaman çevrilecek?, the witcher kitap sırası” gibi bu sorulara cevap vermeye çalışacağım arkadaşlar.

The Witcher 5 – Ateşle İmtihan Yorum ve İncelemesi

The Witcher – Ateşle İmtihan Yorum ve Eleştirilerim

Kitabımız toplam 431 sayfadır. Kitabın yazarı Andrzej Sapkowski ‘dir. Pegasus Yayınları tarafından basılmıştır. Kitabımız Fantastik, Aksiyon ve Macera kategorisindedir. Kitabın orijinal adı Chrzest Ognia. Kitabı kitapyurdu.com ‘tan 35.49 TL ‘ye karton kapaklı şekilde aldım.

Hatırlarsanız konumuz bir önceki kitabımız Nefret Çağın da Tor Lara ‘da büyücülerin çıkardığı isyanda bitmişti. Bu isyanda Ak Kurt ağır yaralanmış, kılıcı kırılmış şekilde büyücü Triss Merigold tarafından Brokilon ormanlarına ışınlanıp kaçırılmıştı. Bu kargaşa sırasında Ciri ve Yennefer ortadan kaybolmuştu.

Serinin 5. Kitabı Ateşle İmtihan da olaylar kaldığı yerden devam ediyor. Önceki kitaplara göre ve sona yaklaştıkça 5. Kitabın daha aksiyonlu geçmesini umuyordum ama öyle olmadı. Kendi açımdan bunun bir kaç sebebi var arkadaşlar. İlk sebebi 5. Kitapta yan karakterlerin hepsinin gözünden olayları anlatıyor. Her anlatım da sanki ana konudan uzaklaşılıyormuş hissi veriyor. Buda seriye yeni başlamışsınız gibi hissettiriyor. Birde bu hikayelerin son cümlesi ” Bu uzun bir hikaye ” diyerek bitiyor ki neden böyle yazıldığına da anlam veremedim! İkinci sebebi gereksiz hikayelere yer vermesi mesela Ciri ‘nin tüm soy ağacını anlatan büyük bir bölüm var ki bence gereksiz. Ciri ‘nin büyük büyük büyük dedesinin bilmem kim ile yatması sonucu şu doğmuş, şu olmuş gibi bilgilerin kitabın konusu ile yakından uzaktan alakası yok. Çok önemli olsaydı 7 serilik bir romanda ilk kitaplarda anlatılırdı bu olay değil mi?

Bu olumsuzlukların üstüne bir de bizim korkusuz canavar avcımızın yerini naz yapan, dedikleri olmayınca kafasını çevirip küsen bir adam alması acayip hayal kırıklığına neden oldu. O öldürme arzusu ile dolu ve acımasız kurt gitmiş yerine yavru kedi gelmiş gibi… Ben o kuleden kurtulduğunu, hızla iyileştiğini ve daha sıkı çalışarak, kendisini bu hale getirenlerin peşine düşüp, tek tek onları avlayan bir Witcher görmeyi beklediğimden ve olmayınca da hayal kırıklı yaşamış olabilirim. Bu dediklerim sizin beklentilerinize göre değişiklik gösterecektir.

Yoksa kitabın nasıl bittiğinden haberiniz bile olmayacak arkadaşlar. Bir çok yerde kanlı biten savaş sahneleri sizleri bekliyor olacak. Bu kitapta Geralt ‘ın nasıl değiştiğini anlayacaksınız. Ve sona bir adım daha yaklaşacaksınız.

Serinin Önceki Kitapları hakkında ki yorumları incelemek isterseniz, aşağıda ki linklere tıklayabilirsiniz.

The Witcher – Son Dilek İncelemesi
The Witcher 4 – Nefret Çağı İncelemesi
The Witcher Serisinin Kitap Sıralaması ( Okuma Sırası )
Tam Size Göre Fantastik Kitaplar Burada

24 Ekim 2018

Edebiyat Nedir?

YORUMLAR

  1. savaş konulu kitaplar akıcı ve sürükleyici oluyor özellikle kitap özetini sizden okuyunca beni bir merak sardı. okunacaklar listeni alıyorum teşekkürler.

  2. Fantastik savaş diyelim hocam 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.