X-Men: Dark Phoenix Film İncelemesi

Bugün X-Men: Dark Phoenix filmi izlenir mi? Sorusunun cevabını sizlere vermeye çalışacağım arkadaşlar. Ayrıca merak ettiğiniz ” x-men: dark phoenix oyuncular, x-men: dark phoenix yorumlar, x men dark phoenix imdb ” gibi soruların cevabınıda bu makalemde bulabileceksiniz.

X-Men: Dark Phoenix Yorum

X-Men: Dark Phoenix Filminin Konusu

Önceki X-Men serilerini izleyenler Jean Grey nasıl güçlü bir mutand olduğunu biliyorlar. Hatta onun gibi yüksek bir yıkım gücüne sahip başka bir mutant yok. İşte Jean ‘in bu gücünü nasıl kazandığını anlatan solo bir film. Bu gücü tüm uzay boyunca takip eden başkaları da olduğundan Jean Grey ‘i ele geçirmeye çalışacaklardır. Aynı zamanda Jean bu gücü kontrol edemez hale gelir ve en yakın arkadaşlarına zarar vermeye başlamıştır. Ama X-Men her zaman, arkadaşları Jean Grey yanında olmuşlardır. Bakalım Jean bu gücün üstesinden gelip doğru yolu bulabilecek m yoksa karanlık tarafamı geçecek.

X-Men: Dark Phoenix Oyuncuları

Professor Charles Xavier:  James McAvoy
Magneto: Michael Fassbender
Mystique: Jennifer Lawrence
Hank McCoy: Nicholas Hoult
Jean Grey: Sophie Turner
Cyclops: Tye Sheridan
Storm: Alexandra Shipp
Quicksilver: Evan Peters ( hızlı koşucumuz )
Kurt Wagner: Kodi Smit-McPhee ( ışınlanabilen mutandımız )
Vuk: Jessica Chastain ( Yıldızlar arası filmden hatırlayabilirsiniz )
Jones: Ato Essandoh ( Kendisi bir çok dizide oynamıştır. Ama Elementary dizisinden hatırkarsanız )

X-Men: Dark Phoenix Yönetmeni: Simon Kinberg ( Kendisini bir çok başarılı filmin koltuğunda gördünüz mesela Marslı, Logan, Fantastik 4 ‘lü, X-Men Geçmiş Günler gibi bir çok başarılı filmi yönetmiştir. )

X-Men: Dark Phoenix Film Eleştiri ve Yorumlarım

Filmimiz ABD yapımı olup 5 Harizan 2019 tarihinde vizyona girmiştir. Film 1 saat 53 dakika sürmektedir. Filmin orijinal adı Dark Phoenix ‘dir. X-Men: Dark Phoenix filminin bütçesi 200 milyon $ ‘dır. Film gişede 252,442,974 $ ( Son güncelleme Haziran 2019 ) kazanmıştır. Film Aksiyon, Macera ve Bilim Kurgu türü içermektedir. Filmi türkçe dublajlı olarak izleyebilirsiniz.

Filmi nereden eleştirmeye başlasam bilemedim açıkçası, ilmi nereden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. Filmi izlerken hep eksik bir taraf varmış gibi hissediyorsunuz arkadaşlar. Efektler sanki özensiz hazırlanmış gibi oyuncular desen film bitsede gitsek havasındaydı sanki. Bir kere filmin konusu bildiğiniz boş, Captain Marvel ‘in yerine Jean, filmin isminide Dark Phoenix yapmışlar. Uzaydan gelen bir ışık ve güçleri birleşiyor ve bu gücü kullanmak isteyen uzaylılar. Film çekilmek için çekilmiş ama istediklerini gişede alamamışlar. Bu onlara ders olur diye düşünüyorum.

Efekler için pintilik yapmışlar, Storm iki yıldırım düşürüyor, koskaca Magneto iki demir büktü ve birazda havada süzüldü, Hank 2-3 yere atladı ve sadece kükredi, Raven desen şekil bile değiştirmedi, bizim hızlı gonzelez Quicksilver bile 2 koşu yaptı oda toplam 30 sn. sürdü. Koca film Jean ‘in yüzünün parladığını ve etrafını yıktığını izledik. Sonlara doğru 4-5 kişiyi toprağa çevirdi bu kadar. Çok büyük hayalkırıklığı oldu.

Oyunculuklara gelirsek her oyuncuyu bireysek ele alırsak söz söylenmez ama film içinde ki oyunculuklarda bir eksiklik vardı. Sanki filmde zorla oynatılıyor gibiydiler. Magneto karakterini canlandıran Michael Fassbender gözlerinde ki o güç, kim ve sinir gitmiş gibiydi. Jean karakteri Sophie Turner ‘ı oldum olası oyunculuğunu beğenmem, zaten başrol olduğu başarı olduğu bir film yok. X-Men ve Taht Oyunları ‘nın gölgesinde güzelliği ile yer bulabilmiş bir oyuncu. Filmde rolünü en iyi yapan bir tek Vuk karakterini canlandıran Jessica Chastain vardı. Kadın acaba gerçek hayattada mı soğuk birisi bilmiyorum ama bu kadın soğukkanlı ve ciddi karakterlerin bir numarası.

SONUÇ: Film biraz zorlama olmuş gibi bunun sonucunuda gişede çakılarak almışlar. X men Dark Phoenix imdb’den 10 üzerinden 6 puan almış ( 58 bin kişi oy kullanmış). Filmde benim puanım ise 10/5

Diğer aksiyon filmleri ‘ne buradan bakabilirsiniz.
Diğer bilim kurgu filmleri ‘ne buradan bakabilirsiniz.
2019 Yılında Çıkmış Filmlere Buradan Bakabilirsiniz.

X-Men: Dark Phoenix Wallpaper – Resimleri

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.