Ağırlaştırılmış Müebbet Kaç Yıldır?

Bugün Ağırlaştırılmış Müebbet cezası alan bir kişinin kaç yıl ceza aldığını ya da cezaevinde geçirmesi gerektiği süreleri sizlerle paylaşacağım. Ağırlaştırılmış Müebbet diyince halkımızın ağzında birden fazla ceza miktarları dolaşıyor. Bazıları ” ömür boyu yatar ” ya da ” 20 yıl ” gibi laflar dolaşıyor. İşte bu tip hengameyi önlemek için sizlere direk 1. Ağızdan yazacağım. Hem İnfaz Kanuna ( 5275 107. Madde ) göre hemde İnfaz ve Koruma Memuru abisi olarak yazacağım.

Ağırlaştırılmış Müebbet Kaç senedir, Ağırlaştırılmış Müebbet Kaç Yıl
Ağırlaştırılmış Müebbet Kaç Yıldır?

Öncelikle her Ağırlaştırılmış Müebbet cezası alan suçlular aynı yılı cezaevinde geçirmezler. Ağırlaştırılmış Müebbetlerde işlendikleri suçlara, sayısına ve yanında aldığı başka cezalara göre değişir. Bu değişen yılları sizlere madde madde açıklayacağım.

  • Ağırlaştırılmış Müebbet cezası alan bir kişi 30 yıl,
  • Eğer bir kişi birden fazla Ağırlaştırılmış Müebbet cezası veya hem Ağırlaştırılmış Müebbet cezası hemde müebbet cezası alırsa 36 yıl,
  • Bir Ağırlaştırılmış Müebbet ve yanında süreli hapis cezası alanlar en fazla 36 yıl.

Suç işlemek için örgüt kurmak veya yönetmek ya da örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen suçtan dolayı ceza alanlar;

  • Ağırlaştırılmış Müebbet cezası alan bir kişi 36 yılını infaz kurumlarında geçirmek zorundadır.
  • Eğer bir kişi birden fazla Ağırlaştırılmış Müebbet cezası veya hem Ağırlaştırılmış Müebbet cezası hemde müebbet cezası alırsa 40 yıl.
  • Bir Ağırlaştırılmış Müebbet ve yanında süreli hapis cezası alanlar en fazla 40 yıl,

arkadaşlar gördüğünüz gibi tüm ağırlaştırılmış müebbet türlerini ve yıllarını yazdım. Tabi bu yıllar Koşullu Salıverme için geçerli. Eğer koşullu salıvermeden yararlanamayan mahkum, ağırlaştırılmış  müebbet hapis cezası hayatı boyunca devam eder.

Yukarıdaki bilgilere göre sizlere örnek vermek istiyorum. Google arama yaptığınızda ” 5 kez ağırlaştırılmış müebbet ne demek, 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ne demek, 141 kez ağırlaştırılmış müebbet nedir, 53 kez ağırlaştırılmış müebbet ne demek ” gibi haberlere denk gelebilirsiniz. Buradaki rakam kesinlikle önemli değildir. İster 2 kez, ister 200 kez ağırlaşmış müebbet almış birisi 36 yıl cezaevinde yatıp koşullu salıvermeden yararlanıp dışarı çıkabilir.

Bu konu ile aklınıza takılan soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Sizce Cezanın İnfazının Ertelenmesi Nedir?
Sizce Kaç Yaşında Hapse Girilir?
Sizce Süreli Hapis Cezası En Fazla Kaç Yıldır?
Sizce Türkiye’de En Uzun Hapis Cezası Kaç Yıldır? 

YORUMLAR

  1. Müebbet deyince ben ömür boyu hapis zannediyordum.

    1. Aslında öyle ama şuana kadar yatan yok. Hepsi şartlı tahliyeyi hakediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.