Corona Virüsü Aşısı Bulundu mu?

Corona Virüsü Aşısı Bulundu mu?

Şuan Dünya ‘nın günde mi olan corona virüsü. Peki Corona Virüsü aşısı bulundu mu?

Çok kısa sürede 1.000 kişiden fazla kişinin ölümüne sebep olan Corona Virüsü için Dünya Sağlık Örğütü kırmızı alarm vermişti. Bugünde İsviçre’nin Cenevre kentinde bir değerlendirme toplantısı düzenlediler.

Toplantıdan çıkan kararlar ” yeni tip corona virüsüne “covid-19” adının verildiğini söyledi.Ghebreyesus, corona virüsüne karşı geliştiren aşının 18 ayda tamamlanabileceğini bu yüzden virüsün yayılımını önlemenin çok önemli olduğunun altını çizdi. ”

Corona Virüsünü Canlı Canlı Harita Üzerinden İzlemek İstiyorsanız Buyrun Tıklayınız..

Gördüğünüz gibi aşı çalışmaları son hızla devam etmektedir ama bu süre zannettiğimizden uzun sürecek gibi. Çünkü Çin en son 3 ay içinde aşıyı bulabiliriz diyordu. Sanırım toplumun gazını almak için söylenmiş olabilir.

Corona Virüsünden en çok etkilenen ülke Çin ama aşı için bir çok ülke araştırma yapmaktadır. Mesela İngiltere de bir üniversite corona virüsü aşısı için insan deneylerinin yaza doğru başlayabileceğini söyledi. Bu aşıyı bulan ülke ciddi anlamda kazanç sağlayacağı aşikar olduğu için virüsün etkilemediği ülkeler bile ciddi çalışma içindeler. Neyse aşı bulunsun insanlar ölmesinde gerisi önemli değil.

Bu Corona Virüsü neye benziyor diye merak ediyorsanız. Tıklayınız..

Birde şu soru kafaları kurcalıyor. Aşı bulundu diyelim bu Corona Virüsü aşısının fiyatı ne kadar olacak? Yukarıda dediğim gibi aşı bulunsunda ücreti önemli değil.

Hangi maskeler sizi virüslerden korur?
Corona Virüsünü Coca Cola ile mi yayacaklar?

28.032020 GÜNCELLEME: Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs aşısı için minimum 12-18 ay beklemek gerekeceğini söyledi.

08.05.2020 GÜNCELLEME: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’deki koronavirüs aşı çalışmalarında hayvanlar üzerinde deneylerin başladığını belirterek, “3 aşıda hayvanlar üzerinde test aşamasına gelindi ve bir tanesinde hayvanlar üzerinde çalışmalar başladı” dedi.

16.05.2020 GÜNCELLEME: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs için anti serum çalışmalarının başladığını ve önümüzdeki hafta hayvanlara vermeye başlayacaklarını söyledi. Ayrıca bu çalışmanın eylül ayına kadar süreceğinide belirtti.

17.05.2020 GÜNCELLEME: Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Özören, koronavirüs aşı çalışmalarıyla ilgili “Bir takım hücre deneylerinde başarılı olduk. Yakında da hayvan deneylerine geçeceğiz” dedi.

03.10.2020 GÜNCELLEME: Dr. Fahrettin Koca ”TÜSEB tarafından desteklenen aşı adayımız transgenik hayvanda meydan okuma (challenge) çalışmasını tamamlayarak insan deneyleri safhasına geldi.” dedi.

YORUMLAR

  1. çok şey söyleniyor, ama virüsün ülkemize gelmeme sebebi kişisel tercihidir en mantıklısı 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.