Koronavirüs Hava Yolu ile Bulaşıyor mu?

Koronavirüs Hava Yolu ile Bulaşıyor mu? Koronavirüs havada ne kadar süre asılı kalıyor? Sorularının kesin cevabını Dünya ‘daki en yetki kurumu DSÖ ( Dünya Sağlık Örğütü ) verdi arkadaşlar.

Dünya Sağlık Örğütü ‘nün Dış İlişkiler Sorumlusu Dr. Alexey Kulikov twitter hesabından ” Lütfen COVID19’un hava kaynaklı olmadığını unutmayın. Esas olarak koronavirüs enfekte olan kişinin öksürdüğü, hapşırdığı veya konuştuğu zaman oluşan damlacıklar yoluyla bulaşır. Bu damlacıklar havaya giremeyecek kadar ağırdır. Hızlı bir şekilde zemine ve yüzeylere düşer. ” diye açıklamada bulundu. Kısacası damlacıkların havada kalamayacak kadar ağır olduğunu ve söylendiği gibi hava 8 saat havada kalamayacağını söylüyor.

Peki Koronavirüs Nasıl Bulaşıyor?

DSÖ Dış İlişkiler Sorumlusu Dr. Alexey Kulikov açıklamasının türkçesi koronavirüs hastası veya taşıyısıcı ile aynı ortamda bulunmanız sizinde bu virüsü kapacağınız anlamına gelmiyor. Örneğin otobüste, uçakta veya aynı odada bir kişinin hasta olması o ortamda bulunan herkesin virüsü kapacağı anlamına gelmiyor. Size bulaşması için taşıyıcının hapşırması, öksürmesi sonucunda oluşan virüs taşıyan damlacıkları solumanız veya taşıyıcının temas ettiği yere sizinde temas edip, kendi ağzınıza, burnunuza, gözünüze temas etmeniz lazım.

Millet evinde kapalı kala kala obsesif bozukluk göstermeye başladı. Onun için bu tür bilgilendirmeler herkesi rahatlatıyor. Şunu unutmayın Coronavirüs solunum yolu ile bulaşmıyor ama tedbirinizi elden bırakmayın.


İlgili Makaleler

Corona Virüsü Canlı Takip Haritası

Corona Virüsü Aşısı Bulundu mu?

Kaç Kişiye Korona Virüs Testi Yapıldı?

Türkiye ‘nin Koronavirüs Planı Nedir?

Giriş Çıkış Yasağı Olan İller

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.