104 Emekli Amiralin Bildirisi ve Amirallerin İsimleri (Tam Liste)

03.04.2021 tarinde 04.04.2021 tarihli 103 Emekli Amiralin Bildirisi olarak tarihe geçecek olan ama 104 Emekli Amiralin Bildirisi olacak ve içeriğinde Montrö Boğazlar Sözleşmesi, Kanal İstanbul gibi tartışmalarında yer verildiği bir bildiri yayınlandı. Her şeyden önce bu bildirinin altında 104 emekli amiralin imzası bulunmaktadır. Ama listeyi hazırlayan kişi 53 numarasını iki kere tekrar ettiğinden 103 kişi görülmektedir. Aslında bildiriyi 104 kişi imzalamıştır.

Başka bir deyişle bu hata aynı tuzak sorularda olduğu gibi olmuş. Örneğin Mor ispinoz kuşunun aslında mor değil kırmızı renkte olması gibi. Yada Ekim devriminin, kasım ayında kutlanması gibi. Sonuç olarak 103 Emekli Amiralin Bildirisi değil 104 Emekli Amiralin Bildirisi olması lazımdı. Ancak bu detay çokta önemli değil anlaşılan kimse farketmemiş.

104 Emekli Amiralin Bildirisi

104 Emekli Amiralin Bildiri Metni

Bu amirallerin yayınladığı bildiri metnini hem yazılı olarak hemde görsel olarak sizlerle paylaşacağım arkadaşlar. Bu bildiri ilk olarak 3 Nisan 2021 Cumartesi saat 22.54’te, imza listesindeki emekli amirallerden Cem Gürdeniz, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünal’ın da yazarları arasında bulunduğu VeryansınTV’de paylaşıldı.

104 Emekli Amiralin Bildiri Metni Görsel

103 Emekli Amiralin Bildiri Metni

104 Emekli Amiralin Bildirisinin Yazılı Metni

“Yüce Türk Milletine,

Son zamanlarda gerek Kanal İstanbul, gerekse Uluslararası Antlaşmaların iptali yetkisi kapsamında Montrö Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması endişe ile karşılanmaktadır.

Türk Boğazları, dünyanın en önemli suyollarından biri olup, tarih boyunca çok uluslu antlaşmalara göre yönetilmiştir. Bu antlaşmaların sonuncusu ve Türkiye’nin haklarını en iyi şekilde koruyan Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil Türkiye’ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir.

Montrö, Karadeniz’e kıyıdaş ülkelerin güvenliğinin temel belgesi olup Karadeniz’i barış denizi yapan sözleşmedir. Montrö, Türkiye’nin herhangi bir savaşta, savaşan taraflardan birinin yanında istemeden savaşa girmesini önleyen bir sözleşmedir. Montrö, Türkiye’nin II. Dünya Savaşında tarafsızlığını korumasına imkân yaratmıştır. Bu ve benzeri nedenlerle, Türkiye’nin bekasında önemli bir yer tutan Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz.

Diğer taraftan; son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur. TSK ve özellikle Deniz Kuvvetlerimiz son yıllarda; çok bilinçli bir FETÖ saldırısı yaşamış ve çok değerli kadrolarını bu hain kumpaslara kurban vermiştir. Bu kumpaslardan çıkarılacak en önemli ders; TSK’nin, anayasanın değişmez, değiştirilmesi teklif edilemez temel değerlerini titizlikle sürdürmesi zaruretidir.

Bu gerekçelerle, TSK ve Deniz Kuvvetlerimizi bu değerlerin dışına çıkmış, Atatürk’ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabalarını kınıyor ve tüm varlığımızla karşı çıkıyoruz. Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir.

Türk Milletinin bağrından çıkan şanlı bir geçmişe sahip, Ana ve Mavi Vatan’ın koruyucusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda yetiştirilmesi elzemdir. Ülkemizin her köşesinde denizde, karada, havada, iç güvenlik bölgesinde ve sınır ötesinde fedakârca görev yapan, Mavi Vatandaki hak ve menfaatlerimizin korunması için Atatürk’ün gösterdiği yolda canla başla çalışan cefakâr Türk Denizcilerimizin yanındayız.

4 Nisan 2021

Deniz Şehitlerimizi anarak Saygıyla duyururuz.”

104 Emekli Amiral İsimleri

Bu 103 emekli amiral kim diye merak ediyorsanız hepsini tek tek yazacağım arkadaşlar. Ayrıca listeyi hazırlayan kişi 53 numarasını iki kere tekrar ettiğinden 103 kişi görülmektedir aslında 104 kişi imzalamış bildiriyi. Ben düzenleyip atıyorum.

1E. Amiral Ergun MENGİ
2E. Amiral Alaettin SEVİM
3E. Amiral Nazif ÖZDAĞDEVİREN
4E. Amiral Işık BİREN
5E. Amiral Ahmet ŞENOL
6E. Amiral Hasan HOŞGİT
7E. Amiral Vedat ERSİN
8E. Amiral Metin AÇIMUZ
9E. Amiral Atilla KEZEK
10E. Amiral Nurhan KAHYAOĞLU
11E.Amiral Önder ÇELEBİ
12E.Amiral Metin POYRAZLAR
13E.Amiral Mücahit ŞİŞLİOĞLU
14E.Amiral Engin BAYKAL
15E.Amiral Hüseyin ÇİFTÇİ
16E.Amiral Atilla KIYAT
17E.Amiral Vehbi ALPMAN
18E.Amiral Celal PARLAKOĞLU
19E.Amiral Mustafa Ekmel ÖZDENGİL
20E.Amiral Serdar DÜLGER
21E.Amiral Abdullah METE
22E.Amiral Ertan DEMİRTAŞ
23E Amiral Orhun ÖZDEMİR
24E.Amiral Ersin GÜLER
25E.Amiral Nadir KINAY
26E.Amiral Hüseyin HOŞGİT
27E Amiral İlker GÜVEN
28E.Amiral Baha EREN
29E.Amiral Abdullah GAVREMOĞLU
30E.Amiral Şükrü BOZOĞLU
31E.Amiral Hakan ERCAN
32E.Amiral Mesut ÖZEL
33E.Amiral Taner EZGÜ
34E.Amiral İbrahim AKIN
35E.Amiral Ömer AKDAĞLI
36E.Amiral Mehmet OTUZBİROĞLU
37E.Amiral Taner BALKIŞ
38E.Amiral İzzet ARTUNÇ
39E.Amiral Hakan ERAYDIN
40E.Amiral Mehmet Ali ÇINAR
41E.Amiral Deniz DAĞLILAR
42E.Amiral Yalçın ERTUNA
43E.Amiral Türker ERTÜRK
44E.Amiral Aydın CANEL
45E.Amiral Sami ÖRGÜÇ
46E.Amiral Yalçın KAVUKÇUOĞLU
47E.Amiral Nazım ÇUBUKÇU
48E.Amiral Ahmet AKSOY
49E.Amiral Can ERENOĞLU
50E.Amiral Doğan HACİPOĞLU
51E.Amiral Abdullah AKGÜL
52E.Amiral Aziz ÖZTÜRK
53E.Amiral A. Serdar AKINSEL
54E.Amiral İlker GÜVEN
55E.Amiral Mustafa İPTEŞ
56E.Amiral Caner BENER
57E.Amiral Nejat BERKSUN
58E.Amiral Kadir SAĞDIÇ
59E.Amiral Tayfun TANSAN
60E.Amiral İskender YILDIRIM
61E.Amiral Ali Yüksel ÖNEL
62E.Amiral Uğur YİĞİT
63E.Amiral Mustafa ÖZBEY
64E.Amiral Cem GÜRDENİZ
65E.Amiral Bülent BOSTANOĞLU
66E.Amiral Murat BİLGEL
67E.Amiral Cengiz ALPÖZÜ
68E.Amiral Serdar Okan KIRÇİÇEK
69E.Amiral Tufan MİMİR
70E.Amiral Turgut TUFAN
71E.Amiral Turhan ÖZER
72E.Amiral Alper TEZEREN
73E.Amiral Mustafa ÜLTANUR
74E.Amiral Ruhsar SÜMER
75E.Amiral Cemal ÜREN
76E.Amiral Gündüz Alp DEMİRUS
77E.Amiral Deniz CORA
78E.Amiral Gürkan İNAN
79E.Amiral Atilla TONGUÇ
80E.Amiral Mustafa KARASABUN
81E.Amiral Erol YÜKSEL
82E.Amiral Özbek GÜRGÜN
83E.Amiral Bülent OLCAY
84E.Amiral Nejat GÜLDİKEN
85E.Amiral Turgay ERDAĞ
86E.Amiral İsmail TAYLAN
87E.Amiral Aydın GÜRÜL
88E.Amiral Raif NALDEMİR
89E.Amiral Numan ALANSAL
90E.Amiral Tanzar DİNÇER
91E.Amiral Erol ADAYENER
92E.Amiral Haluk Sayın
93E.Amiral Ferhat FERHANOĞLU
94E.Amiral Mehmet Ali ÖZGÜVEN
95E.Amiral Ali Sadi ÜNSAL
96E.Amiral Doğan DENİZMEN
97E.Amiral Taner AKKAYA
98E.Amiral Necati KURT
99E.Amiral Tayfun URAZ
100E.Amiral Engin HEPER
101E. Amiral Hayati Bilgiç
102E. Amiral Hasan Nihat DOĞAN
103E. Amiral Ömer Bayram ÇETİN
104E.Amiral Mithat Kemal ALGÜL
103 Emekli Amiralin İsimleri

SONUÇ: Bu tür bildirileri ben doğru bulmuyorum arkadaşlar. Bu bildiriyi yayınlan kişiler ister amiral olsun ister paşa sonuçta birer kamu görevlisidir. Kanal İstanbul veya başka projeler olsun yada antlaşmalar olsun emekli amiralleri, baroları, tabibler birliğini yada mimarlar odasını ilgilendirmemelidir. Bu işler için millet meclisi görevlendirmiştir. Bu ülkenin bir meclisi ve Başkanı vardır.

Birde bildiri içinde ” Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir. ” gibi darbe hatırlatıcısı cümleler kurmak hiç yakışmamış. Bu cümleden sonra bu bildiriyi ne amaçla veya ne için paylaştıklarının bir önemi kalmadı. Şahsen herkes kendi işini yapmalı. Ülkemizde belirli aralıklarla bu tür girişimlere neden alet oluyorlar anlamış değilim.

Ayrıca bu 104 Emekli Amiralin Bildirisi ‘nin amacının Montrö Boğazlar sözleşmesinin korunması için yayınlandığını söylenmesi bana inandırıcı gelmiyor. Düşünsenize savaş çıkıyor ve büyük ülkelerin antlaşma var Türkiye ‘ye saldırmayalım mı diyecekler. Bakınız Rusya bir günde Kırıma giriverdi. Hangi antlaşmayı dinledi kim ne diyebildi. Neyse bu konular siyasetüstü konulardır arkadaşlar parti içermez.

YORUMLAR

  1. Isvicre hem 1. hem de 2. dünya savasinda tarafsizdi kimse saldirmadi, insanlar kaygisini vatan icin neden dile getirmesinler ki? Montrö bogaz kontrolünü tamamem bize birakan bir antlasma onun iptalini dile getiren tartismaya acan meclis baskani hakkinda neden bir islem yapilmiyor? Vatana bukadar mi hain bir duruma geldik? Tarikat mensubu asker zaten hic kabul edilemez bir skandaldir. Vatanimizi sevmeyen insanlara yaziklar olsun.

    1. İnsanlar kesinlikle düşüncelerini dile getirebilir bu konuda haklısınız ama tabi bu BENCE kamu görevlilerinin bu konuda daha dikkatli olmasını bekliyorum. Hepsi bir olup bir bildiri değilde tv ‘lerde veya sosyal ağlarda kendi düşüncelerini aktarmaları daha uygun olurdu gibi geliyor. Birde ” Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir. ” bu cümle yakışmamış. Aba altından sopa göstermek gibi geldi bana.

      Tarikat mensubu olayına kesinlikle size katılıyorum. 15 temmuzda neler oldu gördük. Kesinlikle tarikatlar ve cemaatler ordudan uzak tutulmalı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.