Trese: İki Dünya Arasında Anime İncelemesi

Trese: İki Dünya Arasında anime incelemesi. Bu incelemede dizinin konusu, karakterleri, IMDb puanı, cast, yorumları, incelemesi, türkçe fragmanı gibi bir çok sorunun cevabını bulabileceksiniz. Ayrıca anime hakkında olumlu-olumsuz eleştirilerimi nedenleriyle birlikte açıklayacağım. İyi okumalar dileriz.

Trese: İki Dünya Arasında Konusu

Malina ‘da iki türlü yaşam vardır. Birincisi Güneş ışığının altında normal bir yaşam. İkincisi Güneş battığında başlıyor. Bu karanlık sokaklarda kendinizi heran av olarak bulabilirsiniz. Bu karanlıkta hırsızlara değil, kanına ve ruhuna göz dikenlere dikkat edeceksin. İnsanları, doğaüstü yeraltı dünyasına karşı koruyan anlaşma bozulmak üzeredir. Trese gölgeleri kontrol altında tutabilecek mi? Yoksa gece, şehri elemi geçirecek?

Başka bir deyişle Filipin mitleri dayanan kötü doğaüstü varlıklarla dolup taşan bir suç yeraltı dünyasının derinliklerine dalmak zorunda kalan bir araştırmacı olan Alexandra Trese ‘nin hikayesini konu alıyor.

Trese: İki Dünya Arasında Karakterleri

  • Alexandra Trese: İnsanların Lakanı ‘dır. Sert bir görünüme sahiptir. Altıncı çocuğun altıncı çocuğu, Ayrıca şifacı ve savaşçı.
  • Anton Trese: Alex ‘in gizemli babası. kendisi iki dünyanın koruyucusu ama hiç bir gücünü göremedik.
  • Nuno: yeraltı dünyasının dedikoducusudur. Mottosu bir gofrete her şeyi satabilir.
  • Datu Talagbusao: Kendileri savaş tanrısı olur.

Trese: İki Dünya Arasında Fragmanı

Trese: İki Dünya Arasında Yorum ve Eleştirilerim

Anime dizi, Filipin yapımıdır. 11 Haziran 2021 tarihinde yayınlanmıştır. Dizimiz 24 dakikalık bölümlerden oluşmaktadır. Dizinin orijinal adı Trese ‘dir. Animenin bütçesi belirli değil. Anime; Macera, Korku, Gizem, Aksiyon, Bilim Kurgu ve Fantastik türündeki dizilerden hoşlananlara hitap ediyor. Şuan için 1. Sezon (6 bölüm) bitmiştir. Trese 2. Sezon onayı alması beklenmektedir.

Trese: İki Dünya Arasında Nereden izleyebilirim? Diyenler için: https://www.netflix.com/title/81012541

Trese, Budjette Tan ve Kajo Baldisimo’nun aynı adlı Filipin çizgi roman serisinden animeye çevrilmiştir.

Açıkçası diziye başlamamın sebebi fragmanlarda büyüleri falan görünce biran Constantine esintisi olabilirmi dedim. Ama yanılmışım. Anime daha çok iskandinav ve yunan mitolojilerinden etkilenmişe benziyor. Dizide her türlü değişik tanrı bulunmakta.

İlk sezonda Tanrıları ve kabilelerini tanımaya çalışıyorsunuz ama bu konuda ketum davranmışlar. Şöyle şu kadar kabile ve tanrıları var diye bir açıklamaları yok. Bölümlerde denk gelirseniz öğreniyorsunuz. Oda karışık açıklayıcı değil.

Trese, için 6 bölüm az olmuş. Konular çok hızlı değişiyor. Dizi polisiye havasında ilerliyor ama bölüm sayısı ve süresi az olduğundan dizinin gizem kısmı ortadan kalkıyor. Bir gizem oluşturuyorlar çat aynı bölüm son buluyor. 🙂 Tüm cevapları almış oluyoruz. Kısacası olay örgüsü aceleci bir hikaye anlatımı ile dizinin potansiyelini engellemişler.

İki Dünya Arasında, çizimlerine gelecek olursak anime karanlık ve kaotik bir havaya sahip. Dizinin kaotik olması konusu ile güzel orantılı olarak işlenmiştir. Animede yoğunlukla siyah ve tonları kullanılıyor. Ayrıca genel anlamda pastel renkler hakim. Anime görsel olarak orta kalitede. Karakter çizimlerine önem vermişler ama büyü ve savaş sahneleri çok kötü. Zaten çok az büyü sahnesi var onuda yapamamışlar.

Eksikler

Kaliteyi düşüren sahneler çoktu. Mesela Nuno ‘nun nereden çıkacağını önceden biliyordum. Ya da savaş sırasında hangi parçaların kırılacağı veya etkileşime gireceğiniz dolgunun kalitesizliğinden anlayabiliyordum.

Dizide bir anlam karışıklığı da vardı. Misal insanlar bu doğaüstü yeraltı dünyasından haberdar mı değil mi? Bir sahnede kendilerinin kimin kaçırdıklarını biliyorlar. Ama diğer sahnede ilk kez görmüşler, duymuşlar gibi tepki veriyorlar. saçma bir şekilde bu konuyu ortada bırakmışlar.

Dizinin adı iki dünya ama biz öbür dünyayı görmedik. Azda olsa diğer dünyayı ana hatlarıyla izleyiciye göstermesi lazımdı. Örneğin trol avcıları animesinde olduğu gibi bize göstermeleri lazımdı. Sadece ölüm tanrıçasının olduğu sahnede diğer tarafa 10 sn. ‘lik geçiyor ama vagon içinde. 🙂

Ayrıca karakterler bana samimi ve gerçekçi gelmedi. Misal devamlı ”aile” olgusu geçiyor ama ben hiç bir aile kavramını hissetmedim. Tabi bu his sadece benim hüsnü kuruntum olabilir. 🙂

Birde dizide bir çok soru cevap bulamadı. Mesela Santelmo neden telefondan çıkıyor? İkizlerin güçleri nelerdir? Trese’nin güçleri ve yetenekleri tam olarak nedir?

Anime dizisi nasıl? Bu animasyon dizisi çocuklara uyun değildir. Ancak 16 yaş üstü izlemelidir. Ayrıca doğaüstü olaylar ve büyü içeriklerini seven biriyseniz tam size göre bir anime. Bu arada Trese: İki Dünya Arasında imdb puanı 7.2 ‘dir. ( 1.700 ‘den fazla kişi oy kullanmıştır. ) Diziye benim puanım 6.0 ‘dir. Sonuç olarak Trese: İki Dünya Arasında anime incelemesi ‘ni umarım beğenmişsinizdir. İyi günler dilerim.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.