Gerçek Kahraman Film İncelemesi (Free Guy)

Gerçek Kahraman film incelemesi, konusu, karakterleri, IMDb puanı, cast, yorumları, türkçe fragmanı gibi bir çok sorunun cevabını bulabileceksiniz. Ayrıca film hakkında olumlu-olumsuz eleştirilerimi nedenleriyle birlikte açıklayacağım. İyi okumalar.

Gerçek Kahraman Film İncelemesi (Free Guy)

Gerçek Kahraman Konusu

Karakterimiz bir bankada memurdur ama bir gün Free City adlı açık kaynaklı bir video oyununda NPC olduğunu anlayacaktır. Bu keşfinden sonra artık kendi haytının kahramanı olmaya karar verir ve diğer NPC ‘leri kurtarmak için elinden geleni yapacaktır.

Gerçek Kahraman Fragmanı

Gerçek Kahraman Oyuncuları

Gerçek Kahraman filminin oyuncuları ve yönetmeni
  • Guy karakterini, Ryan Reynolds canlandırmıştır.
  • Molotow Girl karakterini, Jodie Comer canlandırmıştır.
  • Keys karakterini, Joe Keery canlandırmıştır.
  • Antoine karakterini, Taika Waititi canlandırmıştır.

Gerçek Kahraman Eleştiri ve Yorumlarım

Filmimiz A.B.D yapımı olup, 20th Century Studios tarafından 13 Ağustos 2021 tarihinde yayınlanmıştır. Filmin süresi 115 dakikadır. Filmin orijinal adı Free Guy ‘dur. Bu arada Gerçek Kahraman bütçesi 120 milyon dolardır. Gişede 301 milyon dolardan fazla kazanç sağlamıştır.

Ayrıca film; macera, aksiyon, komedi, fantastik ve bilim kurgu türündeki filmlerden hoşlananlara hitap ediyor. Hızlı ve Öfkeli 9 nereden izleyebilirim? Şuan sadece sinemalarda izleyebilirsiniz. İleri bir tarihte belki Gerçek Kahraman Netflix ‘te izleyebiliriz. Tabi ne zaman netflix ‘e gelir orası belirli değil.

Sanırım online oyun oynayıpta NPC tartaklamayan, öldürmeyen kalmamıştır. 🙂 İşte filmimizin ana konusu bu. Düşünsenize NPC ‘ler oyun içinde kendileri karar verebiliyor ve istediklerini yapabiliyorlar. Aslında Free Guy filminden önce bu düşünce Edens Zero animesinin bir bölümünde işlendi.

İlgili Link: Edens Zero Animesi

Bölümde bir oyunun NPC ‘leri kendi hayatlarını dijital bir ortamda kurmuşlardı. Oyuncular içeri girebiliyorlar ama NPC ‘lere zarar veremiyorlardı.

Teknolojinin ve yapay zekanın gelişimini göz önüne aldığımızda, filmdeki olayların gerçekleşmesi uzak durmuyor gibi. Belki biz göremeyiz ama çocuklarımızın göreceği kesin.

Aslında filmin içeriği yeni olsada felsefesi eski. Yaşamımızı sorgulayan ‘acaba bir simülasyonun içinde miyiz’ sorusunu bize sordurtan filmleri göz önüne aldığımızda 1998 yapımı Truman Show ile başlar ve 1999 yapımı Matrix ile devam eder. Free Guy sadece içerik olarak daha komik işlenmiş.

Detaylar

Teknik detaylara gelirsek… Film görsel olarak harika ve sizi bir oyunun içindeymiş hissiyatı veriyor. Bu dediğimi oyun oynayanlar çok iyi anladı. Daha önce açık dünya oyunu oynamayanlar için karışık bir film gelebilir. Kısacası film teknik olarak başarılı bir yapım olmuş. Hatta sonlarda Inception tarzı sahneler harika olmuş.

Film baştan sona fantastik ve aksiyon dolu sahneleri ile sizi alıp götürecektir. Birde Ryan Reynolds karizması ve sürekli olan o neşesi ile komik sahnelerde çok iyiydi.

Filmde Kaptan Amerika, Hulk, Star Wars, Half-life 2, Gravity Gun ve Portal göndermeleri muhteşemdi. Acaba deadpool göndermesi olsa daha iyi olmaz mıydı diye düşünürken. Bir sahnede arka duvarda Deadpool ‘un posterini ve oyun ofisinde, mutfak alanında bir Deadpool heykelciği olduğunu görünce sevindim.

Oyunculuklar olarak Ryan Reynolds (Guy) gerçekten güzel bir film izlettirdi bize. Adam Yeşil Fener filminden sonra devamlı yükselen bir grafik ile kariyerini koruyor. Ayrıca Natasha Romanoff benzettiğim Molotow Girl karakteri ile Jodie Comer ‘da güzel bir oyunculuk çıkarmış.

İlgili Link: Natasha Romanoff Filmi

Film Hakkında Bilinmeyenler

  • Üst düzey spor arabalar, tanklar, helikopterler, motosikletler, vb. hepsi gerçektir. Hatta filmdeki helikopter çekimler bitince setten havalanıp gitmiştir.
  • Kurgusal ‘Free City’, Grand Theft Auto III (2001) ve Grand Theft Auto IV (2008) oyunlarından esinlemiştir.
  • Liberty City, gerçek hayattaki New York’tan ilham aldı.
  • Dwayne Johnson “The Rock” bir soyguncuyu seslendirdi. Ayrıca Tina Fey Revenjamin’in annesini seslendirdi.
  • Antwan’ın şirketinin logosu gerçek hayattaki video oyun şirketi Blizzard Entertainment ‘in stiline benzetilerek atıfta bulunulmuştur.
  • Free City sokaklarında görülen tanklardan bazıları Halo oyun serisinden Scorpion tanklarıdır.
  • Filmde görülen Free City logosu, gerçek hayattaki video oyunu serisi Far Cry’ın logosunu taklit ediyor.
  • Millie’nin dizüstü bilgisayarında Mass Effect oyun serisine atıfta bulunan bir N7 çıkartması var.
  • Chris Evans sahnesi tam 7 dakika içinde çekilmiştir. Çünkü o sırada Chris Evans başka bir filmin çekimlerindeydi.
  • MolotovGirl, ara sokaktaki maskeli bir figürden bir harita alır. Maskeli figürü Hugh Jackman canlandırıyor.

Bu Film İzlenir mi? Gerçek Kahraman kaç yaş üstü izleyebilir? Filmi 13 yaş üstü herkes izleyebilir. Gerçek Kahraman imdb puanı 7.5 ‘tir. (75 bin ‘den fazla oy kullanılmıştır.) Filme benim puanım 7.5‘tir. Bu arada Gerçek Kahraman film incelemesi ‘ni umarım beğenmişsinizdir.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.