Finch 2021 Film İncelemesi

Finch 2021 film incelemesi, konusu, karakterleri, IMDb puanı, cast, yorumları, türkçe fragmanı gibi bir çok sorunun cevabını bulabileceksiniz. Ayrıca film hakkında olumlu-olumsuz eleştirilerimi nedenleriyle birlikte açıklayacağım. İyi okumalar.

Finch 2021 Film İncelemesi

Finch Konusu

Bir güneş patlaması sonucu Dünya ‘nın ozon tabakası zarar görmüştür. Bunun sonucunda Dünya ‘da ki yüzey sıcaklığı ve morötesi ışıklar yüzünden hayat bitmiştir. Hayatta kalanlar ise birbirlerine düşman olmuşlardır.

Böyle bir Dünya ‘da adamımız Finch, köpeği ve robotu hayallerini gerçekleştirebilecek mi?

Finch Fragmanı

Finch Oyuncuları

Filmde zaten tek karakter mevcut oda Finch karakterini, Tom Hanks canlandırmaktadır.

Finch Eleştiri ve Yorumların

Filmimiz A.B.D yapımı olup, Apple+ tarafından 5 Kasım 2021 tarihinde yayınlanmıştır. Filmin süresi 115 dakikadır.

Ayrıca film; macera, bilim kurgu ve drama türündeki filmlerden hoşlananlara hitap ediyor. Finch 2021 filmini nereden izleyebilirim? Şuan sadece Apple+ tv ‘de izleyebilirsiniz.

Film belki bir çok kişiye sıkıcı gelecektir. Ama film bilgisi iyi olan birisi eminim filmi beğenecektir. Çünkü film size birden fazla filmi hatırlatıyor. Mesela kıyamet sonrası Dünya ‘da köpeğiyle yalnız kalan Finch ‘i görünce aklıma, Will Smith ‘in başrol olduğu Ben Efsaneyim filmi geldi. Yada robota öğrettiği ilk üç kural Isaac Asimov ‘un yazdığı Ben-ROBOT kitabı geldi. Ayrıca aynı kitabın film uyarlamasıda geldi aklıma.

İlgili Link: Ben Robot Kitabı

Kısacası Post Apokalip (kıyamet sonrası bilim kurgu filmeleri) sevenler için güzel bir film olmuş. Ama filmde daha çok gerilim beklerdim. O hayatta kalma korkusu ve gerilimi eksik kalmış. Örneğin Ben Efsaneyim filmini izlerken hem yalnızlığı hemde o yalnızlığın getirdiği gerilimi, korkuyu iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Bu duygular filmimizde çok çok az işlenmiş.

İlgili Link: Ben Efsaneyim Filminin Alternatif Sonu

Filmin konusu bence ileride başımıza gelebilecek bir durum. Bu bakımdan gerçekçi bir kıyamet senaryosuna bağlı kalmışlar. Güneş patlaması, aşırı ısınma, ozon tabakasının delinmesi, açlık, susuzluk vb. sorunlar ile karşılaştığımızda insanoğlu hayatta kalmak için neler yapar acaba!

İlgili Link: Post Apokalip Filmler

Filmde bilim kurgu olarak gelişmiş bir yapay zeka ile robotumuz Jeff ‘i görüyoruz. Aklıma burada takılan bir sorun var. Yapay zekanın bu kadar ileri seviyede olması ve bir robota bu kadar hareket kabiliyeti kazandıracak kadar gelişmiş bir teknoloji nasıl olurda Güneş patlamasını hesaplayamaz. Yani önceden yapılan bir hesaplama ile önlem alınabilirdi diye düşünüyorum. Neyse filmin genelini etkilemeyen bir etken.

Oyunculuk konusunda Tom Hanks için herhangi bir eleştiri yapmak bile hakarettir. 🙂 Zaten adamın ilk hayatta kalma filmi değil. Hatırlarsınız 2000 yılında ıssız bir adada yıllar geçiriyor. Bu filmdeki performansı sayesinde Oscar ‘a aday gösterilmişti.

Film Hakkında Bilinmeyenler

  • Finch’in küçük robotu, 1972 tarihli Silent Running filminde Huey, Louie ve Dewey adlı robotlara gönderme yaparak Dewey olarak adlandırılmıştır.
  • Resmi Fragmanda kullanılan müzik, Hans Zimmer’in Çılgın Romantik (1993) için bestelediği müziğin, özellikle “You’re So Cool” adlı parçanın bir varyasyonudur.
  • Jeff’in bu ismi seçmesinin bir nedeni, veritabanının Mutt ve Jeff çizgi roman karakterleri hakkında bilgi içermesidir.
  • Finch, Tom Hanks’in oynadığı başka bir film olan Forrest Gump ‘taki Nike spor ayakkabılarını giyiyor.

SONUÇ

Filmin konusu orijinal olmasada keyifle izlenebilecek bir yapım olmuş. Özellikle kıyamet sonrası filmleri seviyorsanız kesin hoşunuza gidecektir. Finch 2021 imdb puanı 7.0 ‘dır. (33 bin ‘den fazla oy kullanılmıştır.) Filme benim puanım 7.5‘tir. Bu arada Finch 2021 film incelemesi ‘ni umarım beğenmişsinizdir.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.