Havalı Gösterecek Kitaplar

Evet başlığı yanlış okumadınız ”Havalı Gösterecek Kitaplar” şimdi böyle bir şey olur mu diyorsunuzdur. Bende ilk gördüğümde böyle bir kitle olabilir mi diye şaşırdım. Şaşkınlığım büyük firmaların bu tür kelimelere reklam veridiğini görünceye kadardı.

Havalı Gösterecek Kitaplar ” vay be ne havalı ”

Bu olaya iki türlü bakmak lazım. Birincisi, Firma açışından bence gayet başarılı bir çalışma olmuş. Adamlar sineğin kanadından yağ çıkarmak için elinden geleni yapıyorlar. Yani bu rekabette haklılarda. Sonuç olarak adamlar talebe arz ediyor. Yani demek ki böyle düşünen bir kitle de var.

İkincisi, ülkemizde kesinlikle popüler kültür için yapmayacağı bir şey olmayan bir kitle var. Sanırım bu inkar edilemez. (inkar edende bu kitledendir) Örneğin Kürk Mantolu Madonna ve kahve ile fotoğraf paylaşmayan bir kaç kişiden biriyimdir. Yada Küçük Prens ve çiçek ikilisi ile. Bu tabiki sadece kitaplarla sınırlı değil; bir bardak kahveye 50 tl verip elinde bardak ile kilometrelerce yürüyen de, elindeki telefonun bir üst modeli çıkınca hemen alanda bu kitleye tabidir.

Şimdi aslında burada popülerlik peşinde koşan kitleye gene bir şey olmuyor. Bu durumdan en çok zarar görenler metroda, otobüste, trende, uçakta veya sahilde gerçekten kitap okuyan, kitap okumayı seven, kendini geliştirmek isteyen kişiler olacaktır. Eğer bu sorgulayan, okuyan kitleyide popüler kültüre yedirirsek vay halimize.

Son olarak acaba diyorum hava dahi atmak için kitap alan kişi azda olsa okur mu? Yada okumaktan zevk alır bir kitap kurdu olur mu? Bakalım zaman ne gösterecek. Birde Havalı Gösterecek Kitaplar Listesi diyede bir sıralama yok arkadaşlar. Böyle aramalar yapıp durmayın. En çok okunan kitaplar diye arama yaparsanız daha işinize yarar listeler bulabilirsiniz. Yada alttaki makalemi okuyabilirsiniz.

Bakınız: Dünyada En Çok Satan Kitaplar

Ufak bir öneride vermek isterim. Hava atmak için bile kitap satın alacak dahi olsanız. Sevdiğiniz film ve dizilerin içeriklerine uygun bir kitap seçmenizi öneriyorum. Belki aşınız tutar. 🙂

konu ile alakalı deyimimiz: nabza göre şerbet vermek. 🙂

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.