Stray Türkçe incelemesi ile sizinleyim arkadaşlar. Bu yazımda Türkçe Stray oyunu hakkında edindiğim ipuçlarını, oyunun oynanış şeklini sizlere aktaracağım.
Başlıklar
Stray Oyununun Konusu
Dış Dünyadan tecrit edilmiş şehirde bildiğiniz kedisiniz. 🙂 Amacınız dış dünyaya ulaşmak. Bunun için bir çok bulmaca çözmeniz gerekiyor.
Stray Sistem Gereksinimleri
Stray Nasıl Oynanır?
Oyun bulmaca ve keşif üzerine kurulmuş açık dünya oyunu. Ama özgürlüğünüz kısıtlı. Harita çok küçük ve görevler çok basit. Oyunca saldırı tarzı bir şey yok. Atlama, gizlenme ve miyavlama var. 🙂 Onun için oynanış olarak çok basit. Space, alt ve mause ile oyunu bitireceksiniz.
Stray Oyun Kapı ve Kasa Şifreleri
Oyunda kasa ve kapı şifresine denk geleceksiniz. Onlar için bir ton dolaşacaksınız. Buna rağmen bulamazsanız size yardımcı olmak adına şifreleri paylaşıyorum.
- Asansörün şifresi: 3748 (Asansörün yanındaki odada üst raflarda kutuların arkasında yazılı)
- Doc ‘un evindeki gizli lab. kapısının şifresi: 2511 (Duvardaki durmuş saatlerin gösterdiği rakamlar)
- Muhafısın sağ kısmıında kalan müzik dükkanından ilerisindeki kasanın şifresi: 1283 ( bardaki DUBER BAR yazan kısmın üstündeki tablonun altında yazıyor)
Aslında o kadarda şifre gerektiren bir olay yok ama bunların şifresini aramak uzun zaman alıyor. Bunlara rağmen oyunu bitiremezseniz size kendi %100 tamamlanmış Stray save dosyasını paylaşıyorum.
Stray Save Dosyası: İndir
Save dosyanıza ulaşmak için C:\Users\%UserName%\AppData\Local\Hk_project\Saved\SaveGames kısmına girin ve Slots\Slot_1 klasörüne yapıştırın.
Linkteki %UserName% kısmına kendi bilgisayarınızın adını yazacaksınız.
Stray Oyun Yorumum
Stray, BlueTwelve Studio tarafından geliştirilen, 19 Temmuz 2022 tarihinde yayınlanan Tek oyunculu, keşif ve aksiyon-macera oyunudur. Şuan için Stray oyununu steam üzerinden 160 TL ‘ye satın alabilirsiniz. Şahsen indirime girmesini beklemenizi öneriyorum.
Oyunun en çok sevdiğim kısmı orijinal olarak türkçe dil seçeneği ile geliyor olması. Bunun için bile oyunu alarak firmayı destekleyebilirsiniz arkadaşlar. Artık Türkçe dil desteği tüm oyunlarda olmalı. Bunu yapımcılara hissettirmeliyiz.
Oyunun grafikleri genel anlamda iyi. Benim en çok dikkatimi çeken kedi mekaniği. Resmen çok gerçekçi kedi hareketleri yapmışlar. Her zaman kediler bu dünyaya uzaydan gelmiştir derim. Bu oyunla kanıtlandı 😀
Oyun 4-5 saat arasında bitiyor. Bulmacalar baya basit kalıyor. Ayrıca %90 ‘nı sakin geçen bir oyun, çok az bir kısmında kovalamaca var. Onun haricinde bol bol keşif yapıyorsunuz. Oyunda şöyle iki tırmık atamıyoruz. Kedimiz veya B-12 için geliştirme ağacı olsaydı iyi olurdu. Kedimizi yada yanımızdaki B-12 ‘yi modifiye edebilirdik. Bunların dışında oynaması zevkli bir oyun olmuş.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?